Oksefars med spiromat-grøntsager
Denne ret var egentlig ment som et eksperiment og ikke som en opskrift, der skulle offentliggøres, før jeg havde pudset den af.
Jeg lagde bare et hurtigt billede på min yndlings-mad-gruppe MOR TRUNTES MADKLUB på Facebook, og det skulle så være det. Men dels blev retten rigtig god (jeg havde bare ikke noteret fremgangsmåden ned i detaljer, som jeg plejer ved nye retter, der skal på hjemmesiden), og dels begyndte nogen at spørge ind til, hvordan jeg havde frembragt retten.
Tænkte også, at hvis dine børn ikke vil spise kartofler, men meget gerne pasta, kunne man jo prøve at lave disse kartoffelpasta til dem. Konsistensen er meget tæt på pasta.
Her er den så, opskriften: krydderier og grøntsager kan naturligvis varieres efter smag.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
3 personer
Ingredienser
2 bagekartofler
2 store gulerødder
1 løg
1 pastinak
2 fed hvidløg
1/2 kg oksefars
1/2 l fløde 9%
Olie til svitsning
Salt, krydderier (jeg anvendte mest karry)
Fremgangsmåde
Hak hvidløgene. Skræl grøntsagerne og kør dem på Spiromaten. Jeg brugte den med små spiraler.
Grøntsagerne fylder HELT VILDT, så du skal bruge en god stor gryde.
Brun kødet kort i gryden.
Tilsæt grøntsagerne og karryen.
Svits til grøntsagerne er faldet sammen. Rør hele tiden rundt i gryden.
Tilsæt 1/2 l fløde, smag til med salt og eventuelt andre ønskede krydderier.
Der skal en del salt i den store mængde. Jeg brugte 4 tsk. groft salt og friskkværnet peber. Prøv dig frem.
Lad retten småkoge et par minutter ved svag varme, mens du fortsat rører lidt rundt, til grøntsagerne er møre. Smag på dem. Det tager ikke lang tid.