Koteletter i stegeso
Hvis du er vild med koteletter i fad, vil du også elske denne ret. Stegningen i ovnen er meget mere nemsom, når koteletterne kommes i en stegeso og tilberedes ved lav temperatur. Kødet bliver derfor lækkert mørt uden at blive tørt. Jeg anvendte små tykke koteletter til retten.
Jeg har ikke gulerødder med i denne opskrift, men det skyldes kun, at jeg pludselig ingen havde. Ellers havde jeg tilsat dem også.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
3-4 personer
Ingredienser
5-6 koteletter
Barbecuesovs
1 bakke champignon i grove skiver
2 løg i både
2 fed hakkede hvidløg
200 gr bacontern
1 spsk mild paprika
1 dåse hakkede tomater
1/2 liter fløde 9%
1/2 spsk rødvinseddike
1 boullionterning - svinekød
Salt, peber
evt sovsejævner
Fremgangsmåde
Smør koteletterne ind i barbecuesovs på begge sider, og lad dem trække en times tid i køleskabet.
Brun koteletterne kort på panden. Læg dem derefter i stegesoen.
Svits grøntsager og bacon sammen med paprika'en.
Tilsæt de hakkede tomater, fløden, rødvinseddiken og boullionterningen. Lad det småkoge nogen minutter og smag til med salt og peber. Der skal sikkert ikke saltes meget, da bacon'en er tilsat. Jeg tilsatte også en anelse sovsejævner - kan udelades.
Kom sovsen over kødet, og stil stegesoen i ovnen ved 140 grader varmluft i 3 timer.
Serveres med ris.
Af Lene Rasmussen