Grydestegte skovduer
Engang imellem kan man få skovduer rimeligt billigt, og så skal man bestemt benytte sig af lejligheden til at lave sig en gang grydestegte skovduer. Sovsen smager fantastisk og de sprøde grøntsager sætter prisen over i'et til det lækre kød.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2 personer
Ingredienser
3-4 skovduer
½ pk bacon
4 gulerødder
4 små løg
1 bakke friske rensede champignon eller et glas champignon
Tørret timian
En håndfuld persille
2 laurbærblad
Salt, peber
Ca. 1 dl fløde 18
Evt jævning
Fremgangsmåde:
Rengør duerne grundigt. Klip gumpen og vingerne af. Gem vingerne. Aftør duerne med køkkenrulle.
Lav en fond: brun vinger, hjerte og lever fra duerne. Tilsæt 3 dl vand, et pillet halveret løg, og en skrællet halveret gulerod, 1 laurbærblad og en håndfuld persille og lad det simre ca. ½-time. Fonden skummes af, når den koger. Når fonden er skummet af tilsættes et lille drys timian.
Brun duerne og den halve pakke bacon. Brug en gryde, der passer til antallet af duer. Hvis gryden er for stor, skal der alt for meget vand i. Tilsæt 2,5 dl hvidvin, det siede afkog fra indmaden, og spæd op med vand, så duerne er helt dækkede. Skum sovsen af, når det kommer i kog. Tilsæt herefter en anelse timian og et laurbærblad, som koger med. smag til med salt og peber. Lad simrer 3/4 time - 2 timer alt efter duens alder. Kontroller om brystkødet slipper fra benet, for at sikre at kødet er færdigt. Tilsæt evt mere væske undervejs,
Skær den skrællede gulerod i skiver – ikke for tynde. Halver de små pillede løg. Skær de rengjorte champignon i skiver.
Svits alle grøntsagerne og stil dem til side.
Til sidst tages duerne op af gryden og holdes varme. Sammen med grøntsagerne tilsættes ca. 1 dl fløde og sovsen jævnes evt. og tilsættes madkulør. Smag til med salt og peber.
Serveres med kartofler