Opskrift Svensk pølseret
Denne opskrift på svensk pølseret er beregnet til 4 personer. Mængderne er lidt større end andre opskrifter på nettet, idet de traditionelle mængder er lidt for små til vores familie, som elsker svensk pølseret.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer
Ingredienser:
2,5 dl finthakket løg
25 gr. margarine
8 brune grillpølser i skiver
1 tsk mild paprika
1,25 kg kartofler
2 dl skummetmælk
3/4 stor dåse koncentreret tomatpuré
1,25 dl fløde 18
salt, friskkværnet peber
evt. 1 knivspids sukker
1 bundt purløg
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i passende småstykker. Kog dem ca. 10 minutter med tilsat salt, til de er møre.
Samtidig svitses de finthakkede løg i en anden gryde. Dæmp varmen og tilsæt derefter skiveskårede pølser og paprika. Rør godt i gryden, så paprikaen ikke brænder på.
Tilsæt tomatpuré, mælk og fløde og smag til med friskkværnet peber, salt og evt en smule sukker. Lad det småkoge lidt.
Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra, og de dampes tørre over den varme slukkede plade. Ryst gryden, så de ikke brænder på.
Hæld derefter kartoflerne over i sovsen og rør forsigtigt rundt. Lad det koge ved svag varme i ca. 5 minutter.
Skyl og klip purløgene. De klippede purløg serveres ved siden af, så man kan drysse på efter behov.