Kylling på grill med æbletræflis

Kylling på grill med æbletræflis





Kylling på grill før stegning

Ingredienser - kylling på grill

En hel kylling

Groft salt

Evt. hvidvin

En håndfuld æbletræflis - vi prøvede første gang med 2 håndfulde, men smagen er meget gennemtrængende, så vi har skruet ned for mængden.

Kuglegrill (Weber)

Fremgangsmåde - kylling på grill:

Læg træflisen i blød i en halv time

Rengør kyllingen og gnid den med groft salt

Sæt kyllingen på en kyllingeholder og fyld hvidvin eller evt. vand i midten.

Anbring træflisen ovenpå kullene, som ligger i hver sin side i grillen.

Anbring kyllingen midt i weberen med stegetermometer.

Læg låg på og steg til 83 grader. Det tager ca. 1 time.

Personligt bryder jeg mig ikke om at anvende vædden fra kyllingen til sovs, når vi griller. Det smager alt for røget.

I stedet kan man servere nem kartofler og smage skyr til med knust hvidløg og groft salt og anvende det som dip til kartoflerne. Det holder vi meget af i vores familie.

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte