Kylling på grill med æbletræflis
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser - kylling på grill
En hel kylling
Groft salt
Evt. hvidvin
En håndfuld æbletræflis - vi prøvede første gang med 2 håndfulde, men smagen er meget gennemtrængende, så vi har skruet ned for mængden.
Kuglegrill (Weber)
Fremgangsmåde - kylling på grill:
Læg træflisen i blød i en halv time
Rengør kyllingen og gnid den med groft salt
Sæt kyllingen på en kyllingeholder og fyld hvidvin eller evt. vand i midten.
Anbring træflisen ovenpå kullene, som ligger i hver sin side i grillen.
Anbring kyllingen midt i weberen med stegetermometer.
Læg låg på og steg til 83 grader. Det tager ca. 1 time.
Personligt bryder jeg mig ikke om at anvende vædden fra kyllingen til sovs, når vi griller. Det smager alt for røget.
I stedet kan man servere nem kartofler og smage skyr til med knust hvidløg og groft salt og anvende det som dip til kartoflerne. Det holder vi meget af i vores familie.