Hurtig Chili Con Carne

Hurtig Chili Con Carne



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori



Fakta Chili con carne

Chili con carne betyder oversat fra spansk: chili med kød. Retten stammer oprindeligt fra Mexico, men nu spises chili con carne overalt i de sydamerikanske stater.

Denne opskrift på chili con carne er hurtig at lave

4 personer

Ingredienser Chili con carne:

500 gr hakket oksefars

1 grofthakket løg

1 fed hakket hvidløg

1 dåse hakkede tomater

1 stor ds koncentreret tomatpure

1 kraftterning (oksekød)

1 tsk timian

1 tsk oregano

1 laurbærblad

1 tsk sukker

1/2-2 tsk chili efter chiliens styrke og familiens smag

1 dåse brune bønner (i chili sause)

salt

Fremgangsmåde Chili con carne:

Brun kød, hakket hvidløg og løg i en gryde. Jeg bruner altid uden fedtstof for at spare på kalorierne. Sørg for at kødet ikke hænger i bunden, indtil kødet har afgivet vædde.

Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, kraftterning, og krydderier. Smag dig frem til, hvor meget chili, din familie kan klare. Kog ca. 10 minutter. Tilsæt bønnerne og vædden fra disse og kog et par minutter.

Smag til med salt og peber og evt lidt mere chili (retten bliver mindre stærk efter tilsætning af bønnerne).

Chili con carne serveres med ris, creme fraiche og evt tomatsalat

Tomatsalat:

Røde tomater i skiver

Oliven i skiver

Løg i tynde ringe

Feta i skiver – Taverna – Bayaz Peynir fra Føtex kan varmt anbefales. Den smager fantastisk

Marianade:

Halvt olie

Halvt rødvinseddike

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte