Hurtig Chili Con Carne
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fakta Chili con carne
Chili con carne betyder oversat fra spansk: chili med kød. Retten stammer oprindeligt fra Mexico, men nu spises chili con carne overalt i de sydamerikanske stater.
Denne opskrift på chili con carne er hurtig at lave
4 personer
Ingredienser Chili con carne:
500 gr hakket oksefars
1 grofthakket løg
1 fed hakket hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 stor ds koncentreret tomatpure
1 kraftterning (oksekød)
1 tsk timian
1 tsk oregano
1 laurbærblad
1 tsk sukker
1/2-2 tsk chili efter chiliens styrke og familiens smag
1 dåse brune bønner (i chili sause)
salt
Fremgangsmåde Chili con carne:
Brun kød, hakket hvidløg og løg i en gryde. Jeg bruner altid uden fedtstof for at spare på kalorierne. Sørg for at kødet ikke hænger i bunden, indtil kødet har afgivet vædde.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, kraftterning, og krydderier. Smag dig frem til, hvor meget chili, din familie kan klare. Kog ca. 10 minutter. Tilsæt bønnerne og vædden fra disse og kog et par minutter.
Smag til med salt og peber og evt lidt mere chili (retten bliver mindre stærk efter tilsætning af bønnerne).
Chili con carne serveres med ris, creme fraiche og evt tomatsalat
Tomatsalat:
Røde tomater i skiver
Oliven i skiver
Løg i tynde ringe
Feta i skiver – Taverna – Bayaz Peynir fra Føtex kan varmt anbefales. Den smager fantastisk
Marianade:
Halvt olie
Halvt rødvinseddike
Af Lene Rasmussen