Opskrift kylling - grøntsager - cashew nødder
Opskriften på kylling med grøntsager og cashewnødder kan laves både i wok og på pande. Jeg har aldrig været tilhænger af wok - synes bedre om en stor pande. Selve tilberedningen er hurtig, men Kyllingen skal marinere i nogen timer. Man kan også sagtens springe over marineringen, og bare lave retten med almindelige kyllingestykker. Så kan krydderierne tilsættes retten.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser:
400 gr. kyllingebryst
200 gr. champignon - glas kan anvendes
120 gr. broccoli
1 porre
1/2-3/4 dl sojasauce
evt lidt vand
1 pose frisk basilikum
Marinade:
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
20 gr. frisk ingefær eller ca. 2 gr. stødt ingefær
1 frisk chilipeber
Fremgangsmåde:
Bland marinaden i en pose, skær kyllingestykkerne i mindre stykker, kom kødet i posen, bind og ryst til marinaden er fordelt.
Sæt posen i køleskabet, gerne 2-3 timer.
Skær broccolien i mindre buketter, forkog i 1 minut og afkøl med koldt vand.
Snit porren fint, skær champignonerne i skiver.
Varm olie på en pande eller wok, tilsæt det marinerede kød og steg et par minutter. Tilsæt derefter porrer og champignon, steg ca 1 minut og hæld sojaen og broccoli i. Vær forsigtig, tilsæt sojaen lidt ad gangen, da det er meget salt. Hvis det bliver for salt, tilsæt da lidt vand.
Lad retten stege i god varme endnu et par minutter og tilsæt til sidst cashewnødder og basilikumblade.
Kylling med cashewnødder serveres med ris.