Mexikansk kyllingefilet med majsstuvning
Denne ret stødte jeg på, da jeg var på en restaurant i Norge i forbindelse med mit arbejde. Jeg blev bare så begejstret for den, at jeg måtte hjem og prøve selv. Jeg er aldeles pjattet med tilbehøret, og det er min familie også.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer
Indkøb Mexikansk kylling:
4-6 Kyllingebryst eller anden kylling
1 flaske Bbc grill sauce
2 dåser majs a 300 gr.
1,5 spsk margarine
1,5 spsk mel
1 squash
1 bakke champignon
1-2 rødløg
1-1,25 liter fløde (hvis du laver flødekartofler), ellers kun 2,5 dl til majsstuvning
2 kg kartolfer eller bagekartofler
3 fed hvidløg (hvis flødekartofler)
1 lille flaske sød chilisauce
Tilbehør til kylling:
Majsstuvning med chilli
Rødløg, champignon og squash i sød chilisauce
Bagte kartofler eller flødebagte revede kartofler med hvidløg.
Fremgangsmåde mexikansk kylling:
Læg kyllingebryst i rigeligt marinade af BBC grill sovs ca. ½ time før, de skal i ovnen. Husk at lægge bagepapir i bunden af bradepanden, så du ikke skal rengøre den i flere timer bagefter. Marinaden kan godt brænde fast.
Hvis du anvender frossen kylling, steg da efter anvisning på posen. Hvis marinaden ikke har givet kyllingen den rette farve, pensler du kyllingestykkerne lidt med den overskydne saft i bunden af fadet og skruer du lidt op for ovnen de sidste ca 10 minutter for at opnå den sprøde "brændte" overflade.
Flødebagte revede kartofler med hvidløg:
Riv kartoflerne og 3 fed hvidløg.Læg kartoflerne og hvidløg i et fad og drys godt med salt og peber.
Hæld fløden over, så det næsten dækker.
Smag evt til med lidt extra salt.
Tænd ovnen på 200 grader og sæt kartoflerne på nederste plade dækket med folie
Sæt kyllingerne på mellemste rille – stegetid for begge dele: 1 time. Tag folien af kartoflerne ca 15 minutter før de er færdige.
Mens kylling og kartofler steger i ovnen tilberedes det øvrige tilbehør:
Chilimarinerede grøntsager:
Svits de skårede champignon, rødløg og squash, til de er møre. Tilsæt 1-1,5 dl chilisause efter stegning, men grøntsagerne stadig er på panden og smag til med salt.
Majsstuvning:
Lav en smør bolle af 1,5 spsk margarine og 1,5 spsk mel. Når smørbollen er samlet, tilsættes 2,5 dl fløde lidt af gangen under omrøring og ikke for kraftig varme.
Tilsæt majs.
Smag til med chilli, salt og sukker.