Kartofler med låg af oksefars i ovn
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
3-4 personer
Ingredienser:
6-8 kartofler
3 dl fløde (fløde 18 kan anvendes)
500 gr oksefars
1 løg, grofthakket
1 porre i tynde ringe
6-8 skiveskårede grønne oliven
1 dåse hakkede tomater
3 spsk. ketchup
1 glas champignon
Rosmarin
Basilikum
Salt, peber
Parmasan
Rasp
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, læg dem i et ildfast fad, drys med groft salt og hæld fløden over.
Brun fars, porre, løg, oliven og champignon (gem væden). Tilsæt flåede tomater, ketchup og væden fra champignonerne. Krydr med lidt rosmarin og basilikum og smag til med salt og peber. Lad det simre ca 5. minutter.
Hæld nu farsen over kartoflerne, drys et jævnt lag parmasan over og til sidst lidt rasp på toppen.
1 time med 175 grader. Dæk eventuelt af med folie det sidste kvarter, så overfladen ikke bliver brændt.
Serveres med salat.
Hjemmelavet thousand island dressing til salaten