Helstegt Oksemørbrad i ovn
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser oksemørbrad i ovn
1 hel oksemørbrad
Groft salt
Peber
Fremgangsmåde
Start med at pudse mørbraden fri for evt. hinder mv. Evt. fedt må gerne blive på, da det giver god smag. Kødet indgnides i salt og peber i et jævnt lag og lægges på en rist i et fad eller dyb bradepande. Fadet stilles i en forvarmet ovn ved 250 grader, hvor stegen skal være 15 min. for at brune. Efterfølgende skrues ned til 160 grader. Lågen åbnes kortvarigt for at få den varme luft ud, og der tilsættes vand under stegen.
Brug helst stålfade eller andet, som ikke risikerer at flække, når vandet tilsættes.
Oksemørbraden skal nu have yderligere ca. 15 min., hvorefter den tages ud og pakkes ind i rigeligt sølvpapir. Mørbraden skal hvile i mindst 15 min, hvorefter den er klar til at blive skåret og serveret.
Brug stegetermometer for at opnå den korrekte temperatur. Afhængig af størrrelsen varierer stegetiden.
Stegetemperaturer
Stegetermometeret skal placeres i midten af kødet på det tykkeste sted. En oksemørbrad skal have følgende temperatur:
60 grader – rød
62 grader – rosa
68 grader let rosa til gennemstegt.
oksemørbraden skal ud af ovnen og hvile ca. 4 grader før den ønskede temperatur, da kødet ”steger” videre, mens det hviler.