Helstegt Oksemørbrad i ovn

Helstegt Oksemørbrad i ovn



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

Ingredienser oksemørbrad i ovn

1 hel oksemørbrad

Groft salt

Peber

Fremgangsmåde

Start med at pudse mørbraden fri for evt. hinder mv. Evt. fedt må gerne blive på, da det giver god smag. Kødet indgnides i salt og peber i et jævnt lag og lægges på en rist i et fad eller dyb bradepande. Fadet stilles i en forvarmet ovn ved 250 grader, hvor stegen skal være 15 min. for at brune. Efterfølgende skrues ned til 160 grader. Lågen åbnes kortvarigt for at få den varme luft ud, og der tilsættes vand under stegen.

Brug helst stålfade eller andet, som ikke risikerer at flække, når vandet tilsættes.

Oksemørbraden skal nu have yderligere ca. 15 min., hvorefter den tages ud og pakkes ind i rigeligt sølvpapir. Mørbraden skal hvile i  mindst 15 min, hvorefter den er klar til at blive skåret og serveret.


Brug stegetermometer for at opnå den korrekte temperatur. Afhængig af størrrelsen varierer stegetiden.

Stegetemperaturer

Stegetermometeret skal placeres i midten af kødet på det tykkeste sted. En oksemørbrad skal have følgende temperatur:

60 grader – rød

62 grader – rosa 

68 grader let rosa til gennemstegt.

oksemørbraden skal ud af ovnen og hvile ca. 4 grader før den ønskede temperatur, da kødet ”steger” videre, mens det hviler.

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte