Daimmuffins - lette og lækre

Diammuffins - lette og lækre

Min bonusdatter er her i weekenden, så vi skal smovse hjemmebagt kage. Fra mit arkiv på pinterest, hvor jeg gemmer alle de opskrfter, jeg vil prøve at lave, fandt jeg disse daimmuffins frem. Min og min bonusdatter har prøvesmagt lidt på noget, som var flydt over, og det var SÅ lækkert. Så nu glæder vi os til i aften, når vi skal se film og guffe kage. Der stod i opskriften, at der blev 8 store muffins, men da jeg havde fyldt mine 10 store hjerteforme, var der stadig dej tilbage. Så fyldte jeg min 4 små forme og måtte også bruge 2 papirsforme, så jeg ved ikke, hvordan tallet 8 er fremkommet.

 



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 
14 store muffins
 
Ingredienser

75 g smør - jeg brugte bagemagarine
2 modne bananer
3 pakker store Daim-chokolader (i alt 168 g)
1 vaniljestang
350 g hvedemel
150 g rørsukker
1 tsk salt
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1 æg
3½ dl kærnemælk

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt.

Kom melet i en stor skål. Brug lidt af det til at skille vaniljekornene ad på skærebrættet. Normalt bruger man sukker til dette, men det skal ikke i denne opskrift - rørsukker kan ikke bruges.

Bland vanilje, rørsukker, salt, bagepulver og natron i melet og rør det sammen med en gaffel.

Mos bananerne.

Hak daimchokoladen groft.

Smelt smørret. Det må ikke være for varmt.

Hvis du vil smørre dine forme, kan du bruge en smule af fedtstoffet, der er smeltet.

Lav et hul i midten af melet i skålen og slå ægget ud heri. Rør det sammen - stadig med gaflen.

Tilsæt kærnemælken og rør sammen med gaflen.

Tilsæt smør og bananmos og rør sammen med gaflen.

Tilsæt daimchokoladen og rør det sammen - også med gaflen.

Fyld dejen i formene. Der skal ikke fyldes helt til toppen, da de hæver.

Bag 30-40 minutter til dine muffins er fint gyldne på toppen. Jeg bagte de små kager i 30 minutter og de store i 35 minutter.

daimmuns på pladen

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte