Cookies med chokolade, nødder, rosiner og ingefær

cookies

 

Jeg ejer en gammel og fint fungerende køkkenmaskine, som jeg har arvet efter min mor. Den er dog frygtelig tung, og den har kun dejkrog. Jeg kan altså ikke piske i den, så når jeg bager kager, har jeg altid brugt min håndmixer. LÆNGE har jeg ønsket mig en ny maskine.....og nu har jeg så købt en Kenwood kMix. Jeg havde købt den for at være rød (ingen havde dog kontrolleret kassen i forretningen, men da jeg kom hjem viste det sig, at den var ORANGE....neeeej, minder mig frygteligt om 80'erne....men jeg havde jo allerede sat alle indgredienser klar til bagning, inden vi drog ind og købte maskinen, så det blev et "pyt med det" - den skal jo ikke stå fremme. Så nu har jeg bagt disse skønne cookies efter en opskrift, jeg har fået af en veninde en gang, jeg grovåd af hendes cookies under et besøg.

 

cookies tallerken 


18 stk.

 

Ingredienser
125 gr. blødt smør
200 gr. sukker
2 tsk fint revet frisk ingefær
100 gr. mel
50 gr. groft hvedemel el. grahamsmel
50 gr. hakkede hasselnøddekerner
1 æg - pisket sammen i en kop
50 gr. hakket mørk chokolade 70%
2 dl. rosiner
Evt plastikhandsker

 

Cookies i kugler

Cookies trykket flade

 

Fremgangsmåde

Mål alle varer af.

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk det bløde smør og sukker sammen. Rør blandingen luftig.

Tilsæt ingefær.

Drys melet i. Jeg sigtede gennem en si, og tilsatte de groves smådele til sidst.

De hakkede nødder røres i dejen.

Tilsælt den hakkede chokolade, rosinerne, og det sammenpiskede æg.

Nu er det en god ide at tage et par plastikhandsker på.

Lav klumber af  25-27 gr. eller på størrelse med en bordtennisbold, og sæt dem på bagepapir (2 plader) med en spiseske.

Der skal være god afstand mellem kagerne, for disse cookies bliver store og flotte.

Tryk hver klump rund og rimeligt flad med et par fingre. Se billedet.

Bag en bageplade ad gangen ca. 15 minutter, til kanten en brun. De skal have lidt farve, så de bliver godt sprøde.

Når kagerne kommer ud, er de bløde. Lad dem stå på bagepladen i ca. 10 minutter, til de er faste.

Opbevares tørt i en tætsluttende dåse.
 

 

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte