Cupcakes med marcipan og frosting

 Cupcakes med marcipan og frosting

Jeg er ikke den store cupcake ekspert, men havde en rest marcipan, der skulle bruges og kastede mig derfor ud i denne opskrift. Frosting havde jeg heller ikke prøvet før, men ofte beundret. Nøj, det blev en god, luftig og lækker kage.

Jeg har læst, forskellen på cupcakes og muffins er pynten. Så hvis du ikke kommer frosting på - så vupti har du bagt muffins (-:

Prøv også at bage denne opskrift ved at tilsætte for eksempel blåbær (til allersidst sammen melet, så de ikke smattes ud med røremaskinen). Jeg prøvede mig lidt frem, og tror det endte med, at jeg tilsatte ca. 200 gr. bær. Det blev de ikke ringere af ifølge min familie......og denne gang var det muffins, for de fik ingen pynt, idet de skulle med på tur. Her de gode, for de holder sig lækre, også til næste dag.    

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

 Muffins med blåbær
 
13-14 cupcakes i cook & baker 95 ml hjerteforme. Flere, hvis mindre forme
 
cupcakes med marcipan - frosting

 

Ingredienser

100 gr. marcipan

200 gr. smør

175 gr. sukker

3 æg

1/2 dl. appelsinsaft - en god juice kan anvendes

1 spsk. vanillesukker

200 gr. hvedemel

2 tsk bagepulver

 

Frosting:

200 gr. blødt (stuetemperatur) usaltet smør

200 gr flormelis

0,3 dl mælk

Evt. frugtfarve

 

Fremgangsmåde

Start med at rive marcipanen.

Pisk blødt smør og sukker rigtig godt sammen.

Pisk 1 æg i ad gangen.

Tilsæt appelsinsaft. vanillesukker, og det revede marcipan og pisk rigtig godt til en cremet masse.

Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend forsigtigt, melen rundt. Dejen bliver ret kompakt.

Fordel dejen i forme - det hæver, så fyld ikke formen helt op.

Bag ca. 20 minutter ved 175 grader.

Da mine kager var ret store, skulle de have 8 minutter mere, De første 20 minutter var uden varmluft - de sidste extra minutter var med varmluft.

Afkøl kagerne.

Frosting: pisk smør og flormelis godt. Tilsæt mælken og evt frugtfarve.

Smør eller spøjt frosting på de afkølede kager.

Hvis du lægger frosting på alle kager, men ikke spiser dem, skal de opbevares i køleskabet.

Kager uden frosting kan fryses. Jeg synes, de er rigtig gode, når man tager dem op og lader dem tø op i posen.

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte