Lækker kage med marengs og frugt

Lækker kage med marengs og frugt

Frugtkage med marengs er en god dessertkage, når man har mange gæster, og den utrolig populær og let at lave.

 

 

Ca. 15 personer
 
Ingredienser
 
Bunden:
200 gr sukker
4 æggeblommer
250 gr margarine
2 dl mælk
150 gr mel
3 strøgne tsk bagepulver
 
Marengs
4 æggehvider
300 gr sukker
2 tsk vanillesukker
100 gr hakkede nødder
 
Fyld-creme:
4 dl flødes piskes
4 dl creme fraiche 18% vendes i fløden
 
Dagens frugt: brombær, kiwi, nektarin, banan, jordbær, hindbær
 
Fremgangsmåde: 
Piske æggeblommer og sukker
Smelt margarinen og tilsæt den
Tilsæt 2 dl mælk
Bland bagepulveret i melet og tilsæt det
Dejen hældes i en smurt bradepande (ca 40X40 cm)
Pisk æggehvider, sukker og vanillesukker til det er helt stift
Smør marengsmassen ud over kagedejen og drys de hakkede nødder over til sidst.
Bages på nederste rille ved 190 grader 25-30 minutter.
Cremen fordeles over den afkølede marengskage, og til sidst pyntes den med frugt.
 

Prøv også disse kager:

 

Jordbærtærte med marcipan og chokolade Tuc-kage med frugt og flødeskum og frugt Marengsbund med mandler - jordbær og rabarber
 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte