Lækker og nem laksemousse

 Laksemousse

Jeg har ikke gjort i husblas, siden jeg for 14 år siden for første gang skulle have besøg af mine svigerforældre. Min kæreste mente, vi skulle have kirsebærtrifli, hvortil jeg svarede, at det havde jeg aldrig lavet. Det skulle jeg ikke bekymre mig om, for det havde han lavet på aftenskolen, og det var nemt. Det endte i rent kaos med lange tråde og mange klumber, men vi morede os med det. Så det var med en vis bæven, men dog masser af mod, jeg gik til denne opgave med laksemousse, for der var jo husblas i. Jeg havde studeret en del hjemmesider omkring husblas som forberedelse, og det gik rigtig fint. Undrede mig bagefter, og prikkede adskillige gange til min mousse under afkølingen, og jubbiiiii. Det stivnede og blev så flot.
Jeg brugte laksemousse'en på en tapas tallerken en varm sommerdag, men den egner sig også fint som forret.
Jeg skulle nok have lavet en lækker dressing til, men det tænkte jeg først på, da vi sad ved bordet. Det vil jeg gøre næste gang.
Her er en beskrivelse af, hvad jeg gjorde.

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

4-6 personer

 
Ingredienser
 

2 blade husblas

1 dl creme fraiche 18%

100 gram flødeost med hvidløg og urter

1/2 stk paprika

1 spsk citronsaft

1 spsk finthakket dild

1/2 dl finthakket forårsløg

1 knivspids hvid peber

Salt

50 gr. optøede rejer

150 gr. kogt laks

Til kogning af laks

2 laubærblade

Nogen hele peberkorn

Salt

Pynt

 

Citronskiver

Små tomater i skiver

Dild

Bl. salat

Evt lidt røget laks

 

Fremgangsmåde

Begynd med at koge laksestykkerne.

Bring letsaltet vand i kog med nogle peberkorn og laurbærbladene.

Kog laksestykkerne 10 minutter. Jeg kogte dem i en si, så det var lettere at få dem ud af vandet.

Hvis laksen er med skind, fjernes det efter kogning, og laksen køles af i køleskabet.

Findel (ikke til fuldkommen mos) laks og rejer i en minihakker eller en foodprocesser.

Forbered skåle til din mousse. Du kan fore dem med husholdningsfilm, så er det lettere at få den ud.

Sæt husblas i blød i 10 minutter i koldt vand i en skål, der tåler opvamning.

Bland de øvrige ingredienser til en dressing og rør laks og rejer i. Smag til med salt.

Hæld vandet fra husblasen (husblasen vridres let) og sæt skålen i en kasserolle med lidt vand. Vandet skal bare nå op til bunden af skålen, hvor husblassen ligger.

Varm gryden let op, til husblassen smelter.

Tag skålen med det smeltede husblas op og rør hurtigt en smule af moussen sammen med den smeltede masse.

Hæld det hele ned til resten af moussen og rør det hurtigt og godt sammen.

Fordel moussen i skålene.

Luk med film og stil på køl et par timer.

Anret på salat, evt lidt røget laks og pynt med tomater, citron og dild.

 

lakemousse laks koges lakemousse laks koges laksemouse roert laksemousse husblas smeltes
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte