Laksegryde a la thai

Laksegryde a la thai

Laksegryde a la thai er kommet på min liste over yndlingsretter.
Den er SUPER-let, og når du først har klargjort ingredienserne, er du næsten i mål.
Fisken bliver helt perfekt, da den ikke koges, men pocheres.

Definitionen på pochering er: varmebehandling af madvarer i væske lige under kogepunktet.

           

 

3-4 personer

Ingredienser laksegryde a la thai

Ingredienser

4 lakseportioner, gerne frosne
saften fra en halv citron
2 spsk frisk revet ingefær
2 friske hakkede hvidløg
3 gulerødder i små stave
2 løg i små både
1 squash i tern
Groft salt
Friskkværnet peber
Olie til stegning
1 knivspids chillipulver
2 spsk gurkemeje
2 dåser kokosmælk
4 tsk fiskesovs*
10 blade grofthakkede basilikumblade
1 boullionterning - grøntsag

 

Fremgangsmåde
 

Hvis fiskestykkerne er frosne lægges de i en skål vand, stadig i plastikemballagen. De tør op, men du forbereder grøntsagerne.

Forbered alle grøntsager. Læg squashen for sig selv, da de skal tilsættes retten senere end det andet.

Klip plastikken af laksen. Det gør ikke noget, at de ikke er 100% tøet op.

Del hvert laksestykke i 2 på langs, og skær mundrette firkantede stykker af hver skive.

Læg laksestykkerne på en tallerken, drys med lidt groft salt og pres næsten al saften fra den halve citron over fisken. Gem en anelse til sovsen.

Varm olien i en gryde, gerne én med en stor overflade. Tilsæt hvidløg, løg, gulerødder, gurkemeje og ingefær og chilipulver og svits det.

Tilsæt nu kokosmælken, fiskesovsen, resten af citronsaften, de hakkede basilikumblade og boullionterningen.

Bring retten i kog, smag til med groft salt og peber.

*Hvis du ikke har fiskesovs, kan du erstatte det med endnu en boullionterning, evt kun 1/2 - smag dig frem.

Tilsæt squashternene, og lad koge 4-5 minutter, til grønsagerne er mørre, men stadig sprøde.

Der skal muligvis lidt mere salt i nu, hvor squash'en er tilsat.

Når grøntsagerne er klar, vendes fisken forsigtigt i.

Nu skal der slukkes for komfuret, og gryden skal muligvis tages af pladen, så retten ikke koger.

Der må gerne være en anelse bobleri i kanten, men ikke mere.

Lad retten stå 5-6 minutter til fisken er klar.

Efter ca. halvdelen af tiden vendte jeg forsigtigt retten rundt i gryden. Det er vigtigt, at fisken er under sovsen. Tryk den forsigtigt ned, hvis det stikker op.                 

Smag til slut til med salt en sidste gang.

Serveres med ris.

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte