Laks i butterdej med flødeost, dild, porrer og gulerod

Laks i butterdej med flødeost, dild, porrer og gulerod

Læs nyhederne på Lene's blog

Elsker du bøger? Se mine anmeldelser her! 



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

4 personer

 

Ingredienser

 

  • 200 gr. flødeost, gerne med urter
  • 4 laksestykker (uden skind og ben) - jeg brugte de frosne
  • 4 butterdejsplader
  • 1-2 porrer i tynde skiver
  • 2 gulerødder i tynde stave
  • 1 bdt frisk dild
  • Ca. 1/2 dl sødmælk eller madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • 1 æg

 

Fremgangsmåde

 

Udrul butterdejspladerne, så de biver ca dobbelt så lange på den korte led.

Laksefileten lægges på butterdejen og krydres med salt og peber.

Ovenpå lægges porreringe, gulerodsstave og dild.Det er en fordel at forsøge at lægge gulerodsstavene på langs med fisken, så de ikke prikker huller i butterdejen.

Flødeosten røres lind med sødmælk eller fløde og kommes ovenpå grønsagerne.

Butterdejen pensles med æg i kanten, foldes over fisken og lukkes. Herefter pensles butterdejen igen med æg.

Fisken bages ca. 25 min. i forvarmet ovn ved 200°C. Skal man lave til flere personer, så læg ikke fiskepakkerne alt for tæt. De hæver lidt under bagningen.

Vi spiste fisken med flødekartofler og blandet grøn salat med tomater og løg, overhældt med lidt god jomfruolivenolie.

Af

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte