Lækre madpandekager med oksekødsfyld

 

pandekage med fyld

 

Yes, endelig lykkedes dig mig at bage pandekager. Det har jeg ALDRIG kunnet. For store, for små, for tykke - bare ikke rigtige. Fandt en god opskrift med mål på, hvor meget dej jeg skulle hælde på panden, og tænkte, at det da ikke kunne gå galt.

Hmmm, den første pande, jeg havde i gang, var i hvert fald ingen succes. Pandekagen sad uhjælpeligt fast, men så fandt jeg en god teflon-pande frem, og nu gik det. Godt nok havde den en høj kant - lidt upraktisk, når pandekagen skal vendes, men successen kom i hus.

I pandekagen kom det lækreste oksekødsfyld. Min kærestes næse var ved en tilfældighed en dag kommet ned i et glas med spidskommen, og pludselig opdagede vi hemmeligheden ved det mexikanske krydderifyld, man kan købe til tortilla, og vores eget kødfyld blev bare 100 gange bedre.

Denne ret kommer MEGET snart på menuen igen. Den gæst, vi havde til spisning, ÅD til der ikke var mere tilbage.

Jeg var stolt af mine pandekager.

 

Læs nyhederne på Lene's blog

Elsker du bøger? Se mine anmeldelser her! 



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

Ca. 10 pandekager

Ingredienser

250 gr. hvedemel
30 gr. rørsukker
1 god knivspids salt
1/2 tsk. kardemomme
4 dl mælk
3 æg

1/2 dl øl (alm pilsner)



Margarine til stegning

Forslag til fyld - 3 personer

500 gr. brunet oksefars med

1 dåse majs,

krydret med:
paprika, merian, spidskommen, basilikum (ca 1/2 tsk. af hver). Tilsæt tomatpuré og evt ketchup. Smag til med salt og peber.


Skåret salat
Tomatstykker
Agurkestykker


Tyndskåret løg

Hjemmelavet Guacemole
Tomatsalsa - kan købes færdigt
Revet ost


Fremgangsmåde pandekagerne


Rør de tørre ingredienser sammen i en skål med en ske. Har du en røremaskine, så brug skålen herfra.


Sæt dejkrogen i røremaskinen og pisk mælken i, så dejen er helt fri for klumper.


Tilsæt øllet og det første æg. Pisk grundigt.


Til derefter de sidste æg, ét ad gangen og pisk godt hver gang.


Opgaven kan selvfølgelig også løses med en elpisker.


Dejen har godt af at trække en halv times tid, men jeg gik nu bare i gang med det samme, og det gav ingen problemer.

Kom en smule stegemargarine på en god teflonpande, og lad det blive varmt ved god middeltemperatur.

Hæld godt og vel 0,5 dl dej på panden (afhængig af den ønskede størrelse), drej straks panden rundt, så dejen fordeles pænt i en cirkel.

Bag ca. 1 minut på hver side.

Jeg kom en lille smule margarine på til hver pandekage, men ved ikke, om det nødvendigt


Hvis du vil holde pandekagerne varme, så varm din ovn op på knap 100 grader (ikke varmluft), og stil for eksempel en tærteform derind, så den bliver opvarmet.

Læg de færdige pandekager i tærteformen. Jeg havde også et viskestykke over pandekagerne i ovnen. Tænker, man skal holde lidt øje med, at der ikke går ild i det, men temperaturen er jo lav.


Skal du have gæster til pandekager - for eksempel  en buffet, kan du lave  pandekagerne dagen før.

På dagen varmes de op ved 90 grader varmluft. Bred pandekagerne ud på bagepapir på en plade og sæt pladerne ind i lag i ovnen. Det virker perfekt.


Af

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér

Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
Fin magnettavle med figurer 149,- kr
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte