Lækker pizza med tyk bund

Lækker pizza med tyk bund

Opskriften på pizza er til 2 bageplader. Spis, hvad I kan, skær resten ud i mindre stykker og frys dem.
Du kan selvfølgelig lægge lige det fyld på, du synes er bedst.
At få en lækker og luftig pizza, kræver en god æltning. Jeg rører dejen sammen i køkkenmaskinen, men ælter færdig i hånden - træk og fold 1000 gange, indtil dejen er blød og smidig.

Læs nyhederne på Lene's blog

Elsker du bøger? Se mine anmeldelser her! 





Pizza med tyk bund

 

Ingredienser:

Pizzadej:
 

2 pk gær

4,5 dl lunkent vand

6 spsk olie

1,5 tsk salt

Ca. 12-14 dl mel

Fyld:

1000 gr oksefars

Krydderier efter smag: f.eks. basilikum, merian, hvidløg (1-2 fed)

Salt, peber

1 ds hakkede tomater

3-4 tomater

1 løg

2 glas champignon eller én bakke friske

1 pk bacon

Evt oliven

2 pk revet ost – cheddar er rigtig godt

Oregano

Bagetid: ca. 20 minutter ved 235 grader (varmluft 225 grader)

Fremgangsmåde:

Dejen:

Opløs gæren i den lunkne vand

Tilsæt salt og olie og rør godt igennem

Tilsæt melet og ælt godt igennem. Du ælter ved at trække og folde. Når du tror, du er færdig, så giv bare dejen en extra omgang, så du får dannet rigtig mange glutenstrenge. Se videoen for instruktion. Det er metoden til dejtype1, du skal følge.

Sæt dejen til hævning  et lunt sted i 30 minutter. Dejen skal være tildækket, gerne i en lukket skål.

Fyldet:

Brun oksefarsen i en gryde. Tilsæt krydderier efter smag, og smag til med salt og peber.

Når dejen er hævet, deles den i to og rulles ud, så hver klump passer til en bageplade.

Smør hver pizza bund med et tyndt lag hakkede tomater.

Fordel kødet over de to plader

Skær tomater og løg i tynde ringe og fordel det på pizzaen sammen med de afdryppede eller friske skiveskårede champignon.

Klip bacon skiverne i 3 stykker og fordel de små stykker på pizzaen.

Skær oliven i tynde skiver og fordel dem

Drys med oregano

Sæt pizzaerne i opvarmede ovn.  I en varmluftovn kan man naturligvis bage begge pizzaer på én gang.

Når der er 5 minutter tilbage af bagetiden (kanten er ved at være sprød) fordeles en pose ost på hver pizza.

Vi plejer at fordele osten på den øverste pizza, bage den færdig, og fordele osten på den nederste bagefter og give den 5 minutter mere, men det afhænger vel af, hvordan ens ovn fordeler varmen.

 

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér

Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
Fin magnettavle med figurer 149,- kr
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte