Actifry lækre nemme boller

Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle kunne bage i min nye Actifry, men fandt tilfældigt en fransk opskrift og fik lyst til at forsøge. Det er bare en kæmpesucces. Ingen dyr opvarmning af ovnen. Opskriften er kun til 8 boller, da der ikke kan være flere i panden

 

   

 

Actifry lækre boller

 
Thai-fiskesuppe
actifry kartofler
butterdej med rejer og aggesalat
flettet moerbrad alt
groentsagsaeg efter
gullashsuppe
kylling med aebler
kyllingeruller med hvidloeg persille og pancetta
kyllingfliter med pikant floedeost og bacon
laks i butterdej
marengsbund med mandler
morbrad med aebler og champignon
nemt brod med kerner
oksefarsbroed i butterdej
parisertoast
rullet flanke med krydderost, tomat og basilikum alt
tuc kage med frugt
baconkurv med varm leverpostej

 
jul119
jul106
jul107
jul108
jul109
jul110
jul111
jul113
jul114
jul115
jul116
jul112
jul117
jul118
jul103
jul102
jul101
jul105
jul104

kok5
kok6
kok7
kok9
kok1
kok105
kok16
kok3
kok302
kok303
kok106
kok104
kok103
kok102
kok101
kok12
kok2
kok304
kok301
kok11
kok10
kok4
kok8

 
barn204
barn3
barn4
barn6
barn9
barn200
barn201
barn202
barn203
barn205
barn15
barn14
barn13
barn1
barn8
barn5
barn10
barn11
barn12
barn2
barn7

 
bolig101
bolig102
bolig103
bolig107
bolig108
bolig109
bolig111
bolig304
bolig305
bolig306
bolig307
bolig311
bolig314
bolig315
bolig316
bolig318
bolig110
bolig104
bolig320
bolig319
bolig317
bolig310
bolig301

 


Læs nyhederne på Lene's blog



      Follow Me on Pinterest


 

 

8 stk.
 
Ingredienser
 
2,5 dl mælk (jeg brugte letmælk)
1 dl danskvand (sparkling water for my foreign visitors)
25 gr. gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca 550 gr. mel
 
Fremgangsmåde

Husk at tage gær ud i god tid, så den får stuetemperatur.

Hæld mælken i en skål og lun den til håndvarme i microovnen. En gryde kan selvsagt også anvendes, men man sparer opvask med microovnen.

Opløs gæren i mælken.

Lun danskvand til håndvarme i microovnen. Jeg stiller bare decilitermålet derind.

Hæld danskvand sammen med mælk og gær.

Tilsæt sukker og salt og rør.

Tilsæt mel og ælt det godt sammen til en fin blank kugle.

Lad dejen hæve 30 minutter under låg.

Vej dejen og beregn en bolles vægt.

Ælt dejen kort for at slå luften ud, og form 8 boller, som anbringes i Actifry-panden. Husk at tage drejekrogen op. Der skal ikke smøres med olie.

Lad dem hæve 20 minutter under actifry-låget.

Pensl med mælk

Bag i 12 minutter.

I lighed en almindelig ovn varmer Actifry heller ikke 100% jævnt. Jeg opdagede, at jeg bare kunne skubbe bolle-møllehjulet rundt i panden, så de kunne få jævn varme - bollerne hænger ikke i, når de først har fået noget varme og er begyndt at tage farve. Desværre opdagede jeg det lidt for sent her første gang, men næste gang bliver de helt perfekte.

Hæld møllehjulet ud på en bagerist og lad dem køle af.

 
 


Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér