Nem trifli med skovbær
Trifli er er frisk og lækker servering som dessert eller til kaffen. Den er ikke særlig vanskelig at lave. Man kan kaste sig ud i selv at koge kompot af for eksempel egne bær eller frugt eller ganske simpelt købe den færdig.
4 personer
Ingredienser
1 pakke frugtgrød fra skælskør - skovbær
15 makroner
Lidt portvin
Én portion creme
3 dl skyr
Lidt sukker
Lidt vaniliesukker
Fremgangsmåde
Lav en portion creme - det er den samme, som jeg bruger til bronbærtærten.
Tilsæt ikke flødeskum. Afkøl den.
Cremen kan sagtens laves dagen før.
Knus 15 makroner og stænk dem med portvin, så de er fugtige, men ikke splattede.
Læg makronerne i bunden af din serveringsskål.
Hæld halvdelen af grøden over makronerne. Lidt mindre en halvdelen, hvis skålen ikke er lige tyk hele vejen op.
Fordel cremen over grøden.
Så hældes den sidste grød over cremen.
Smag skyren til med sukker og vaniliesukker
Ovenstående kan laves i god tid.
Lige før servering kommes skyren i en sprøjtepose, og der laves små roser rundt i kanten af skålen.