Inspiration til salat
Den grønne salat er fast på vores bord, men hvis den ikke varieres, kan man godt finde det lidt kedeligt.
Her er lidt inspiration til ingredienser.
Jeg er gået bort fra at blande salaten i en skål. Det virker meget mere indbydende, når grønsagerne serveres i et fad, og min familie siger, neeej, sikke mange ting, der er i salaten. Det har der så også været i den blandede salat, men det har de ikke fået øje på.
Ingredienser:
Hvis man køber en blandet grøn salat, kan det være mere indbydende end bare at snitte fra et icebergsalathoved.
Tomater er en sæsonvare. Hvis jeg ikke kan få perfekte tomater, springer jeg hellere dem over. De små cherrytomater er lækre.
Kål - har du lavet mad, hvor du har brugt for eksempel hvidkål, rødkål eller blomkål, så gem en eventuel rest til salat. Det er sundt og giver variation. Kål kan holde sig længe i køleskabet.
Frugt er altid en ingrediens i mine salater. Jeg elsker den lidt søde smag sammen med grøntsagerne. Det kan for eksempel være appelsin, vindruer, blommer eller som her store rosiner og vandmelon.
Majs og ærter bruger jeg også. Ærter fra en frostpose tør jeg op i løbet af et øjeblik i en si under den rindende hane.
Gulerod
Agurk
Nødder
Hertil hjemmelavet dressing.