John Green - En flænge i himlen - 2012

 
Udgivet: 28-09-2012

 

Beskrivelse af  En flænge i himlen

Hver onsdag går pigen Hazel i en selvhjælpsgruppe for børn med kræft. Den finder sted i krypten under en tonstung kampestenskirke hjemme i Indianapolis, Indiana, USA.

Lederen hedder Patrick, og han har haft kræft i nosserne. Hver onsdag genfortæller han historien om sin mirakuløse helbredelse. Og hvert møde afsluttes med en oplæsning af navnene på dem, der ikke kommer mere.

Patrick må skrive dem ned, for nu kan han ikke huske dem alle sammen.

Hazel er ved at gå til af kedsomhed.

Hazel bliver holdt oppe af lige dele kampgejst og bogen ’En fyrstelig lidelse’ af landsmanden Peter Van Houten, der nu bor i eksil i Amsterdam.

Hjemme hos Hazel, der er enebarn, reagerer forældrene forskelligt.

En dag sidder der en dreng med pæne prognoser for sin knoglekræft i terapigruppen. Augustus – kaldet Gus – og Hazel med vejrtrækningsstativet bliver forelsket i hinanden.

De deler en form for værdighed med et skævt smil. Og minsandten om ikke Augustus får hul igennem til den sure forfatter i Holland, og de to unge kommer af sted til et besøg, der udvikler sig helt uventet.
 

Anmeldelse af En flænge i himlen

John Green har fået oceaner af roser for ’En flænge i himlen’. Det er en åndeløs, fandenivoldsk og bevægende skildring – fortalt af Hazel selv.

Bogen handler om at holde humøret oppe, når man har svulster i lungerne, slæber rundt på et iltapparat og fejrer sine halve fødselsdage. Hazel er nået til 33 halve år.

Bogen en flænge i himlen er oversat fra amerikansk og henvender sig til 15-16 årige. På trods af, at det er en ungdomsbog, er den på et højt niveau både sprogligt  og indholdsmæssigt.

Amerikanske unge er oftest mere tænksomme og velformulerede end danske, som f.eks. da Augustus redder et par børn i et ellers tabt computerspil: »At frelse er midlertidig«, svarede Augustus, »Jeg gav dem et ekstra minut, der giver dem en ekstra time, som giver dem et ekstra år. Ingen lever for evigt, Hazel Grace, men mit liv gav dem et ekstra minut. Og det er ikke ingenting«.

Jeg har læst bogen og den gik lige i hjertekulen med et par tårer undervejs. Jeg glæder mig helt ufatteligt til, at filmen udkommer - Lene

 

 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte