Lisa See - Pigerne fra Shanghai - 2011

 

Udgivet: 11-01-2011 

Forlagets beskrivelse af Pigerne fra Shanghai

Dette er historien om to kinesiske søstres skæbne og drømmen om Amerika. 
Den 21-årige Pearl og hendes yngre søster May lever et ubekymret liv i 1930'ernes Shanghai - Asiens Paris. De har tilegnet sig en vestlig moderne livsstil, hvor det er slut med indsnørede fødder. Men selv om pigerne lever et frit liv, er Kina stadig et patriarkalsk samfund.                 
Da faren mister sin rickshaw forretning pga. spillegæld, er det slut med det sorgløse liv. For at kunne indfri spillegælden "sælges" pigerne til ægteskab med tilsyneladende velstående kinesiske udvandrere i Los Angeles, men snart falder de japanske bomber over Shanghai, og alt er kaos. Søstrene og deres mor begiver sig ud på de støvede landeveje på flugt fra ægteskab og undertrykkelse, men kun for at møde en værre skæbne. Søstrene beslutter sig til sidst for at rejse til Amerika over til ægtemændene. Men vel ankommet til Angel Island - San Franciscos modtagelsessted for immigranter - venter nye prøvelser. Da søstrene endelig genforenes med deres mænd og svigerfamilie i filmbyen, er skuffelsen stor. Pigerne må kæmpe for deres plads i familien, arbejde hårdt i byens Chinatown og samtidig stå imod diskriminationen, der hersker uden for hjemmets fire vægge. Anden Verdenskrig, angrebet mod Pearl Harbor og den amerikanske modstand mod det kommunistiske styre i Kina gør ikke livet nemmere for de kinesiske immigranter i USA.  
Lisa See har skrevet en velresearchet historisk roman, hvor hun endnu en gang formår at omskrive fakta til en interessant fortælling om søskendekærlighed og familieskæbner.

Anmeldelser

Holder man af at læse om den kinesiske kultur og kinesernes samfund og skæbne, er "Pigerne fra Shanghai"  absolut bogen. Lisa See har skrevet sin roman på baggrund af historiske optegnelser og utallige interviews af blandt andet kinesere, og man må græmmes, når man læser om deres forhold. Gang på gang tror man, at nu kan det ikke blive værre for de to søstre, som er bogens hovedpersoner, men det kan det.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

 

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte