Peter Høeg - Elefantpasserens børn - 2010

 

Udgivet: 01-01-2010 

Handlingen i Elefantpasserens børn

Peters og Tiltes forældre forsvinder, mens de to søskende er på besøg hos deres storebror Hans i København. Forældrende skulle have været til La Gomera, men har tilsyneladende ikke forladt Danmark. Det er ikke første gang, forældrene forsvinder. Sidste gang var de i konflikt med myndighederne. Netop myndighederne retter nu opmærksomheden mod Peter og Tilte, der bliver anbragt på et behandlingshjem på Finø, men det lykkes dem at undslippe. Om kap med tiden og på flugt fra politiet gennem adelige, kriminelle og religiøse miljøer, forsøger børnene at finde ud af, hvad der er sket for deres forældre. Efterhånden finder de spor, som tyder på en storstilet forbrydelse.  
 
Politiken: Hvilken ypperlig roman! Så stor i sin opfattelse af det valgte stof, så dristig og storladen i sin gennemførelse, så vrimlende fuld, så brusende, dansende fuld af livfulde mangefarvede enkeltheder er denne festlige bog, som har sin specielle gavtyveagtige sprogmelodi. Peter Høeg er tilbage med fuld styrke i denne underfundige, firdelte roman.
Nordjyske Stiftstidende:  Den blide selvironi i beskrivelsen af bogens spirituelle aspekter er en vigtig del af det, der får bogen til at svæve på en måde, der er sjældent set i dansk litteratur. 
B.T.: Romanen er en fontæne af fantasi. Den springer ustandselig med nye påfund og vinkler. Og alt sammen holdt mesterligt sammen af den drevne fortæller, der formår at knytte de mange - tilsyneladende vilde - handlingsforløb sammen til en historie.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

 

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte