Johan Theorin - Skumringstimen - 2009

 

Udgivet: 2009 

 Handling i Skumringstimen af Johan Theorin

I begyndelsen af 1970'erne forsvinder en lille dreng sporløst på Øland. Hans mor, der aldrig har fået bearbejdet sin sorg, vender 20 år senere tilbage for sammen med sin gamle far at forfølge nye spor.

Nils Kant, en person som levede på Øland i 1960’erne, og som siden hen forsvandt efter blandt andet et politimord, har også en central rolle i romanen. Romanen skifter i tid over krigstid, til 1960’erne og helt frem til 1990’erne. Der går mange historier om Kant på Øland, og der er til stadighed tvivl om han er død eller ej. Når der sker noget uforklarligt eller mystisk, falder talen altid på Nils Kant.

Der er flere temaer i romanen, men far-datter temaet er mest fremtrædende, især fordi den lille drengs forsvinden måske kunne være undgået, hvis og hvis ... Her skinner det også tydeligt igennem, at Theorins interesse er for de efterladte som står tilbage med længslen og sorgen.

Anmeldelser Skumringstimen af Johan Theorin:

Lene: en fantastisk bog. Velskrevet, fuld af stemninger og ikke mindst med en overraskende slutning, som man ikke lige gætter. Jeg holder meget af personbeskrivelserne. Skumringstimen kan varmt anbefales.

Literatursiden skriver om Skumringstimen:

Johan Theorins debutroman er den første i en trilogi af "Ølandsfortællinger", og han har modtaget prisen for årets bedste svenske krimidebut. Og han har gjort det godt. Fortællingen handler om dyb sorg og længsel. Theorin mestrer personbeskrivelserne til UG, og man får en fin indsigt i både følelser, tanker og reaktionsmønstre. Det betyder, at personerne fremstår meget levende, og man får også et godt gys indimellem. Begrebet tåge har fået en helt anden betydning efter læsningen af ”Skumringstid”

 

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte