Hanan al-Shaykh - Græshoppen og fuglen - 2011

Udgivet: 16-09-2011

Beskrivelse af Græshoppen og fuglen

Vi oplever 1930'ernes Beirut gennem den 9-årige Kamilas nysgerrige øjne. Hun forelsker sig i den myldrende storby og ikke mindst i tidens romantiske biograffilm, som hun må snige sig til at se på trods af familiens forbud. Mest skæbnesvangert forelsker hun sig i Muhammad, en ung mand, som bliver hendes livs store kærlighed.     

Selv om hun kæmper imod med næb og klør bliver Kamila som 14-årig gift med sin 18 år ældre svoger, og samtidig bliver hun gravid med sit første barn. Alligevel fortsætter hun med at være familiens spilopmager. Hun lokker sine kvindelige slægtninge med i biografen og på natklub, og hun finder enhver lejlighed til at narre og gøre grin med sin strenge og ekstremt nærige mand, Abu-Hussein.    

Samtidig fortsætter Kamila med at se Muhammad på trods af den skam, som forholdet kaster over familien, og efter ti år får hun endelig skilsmisse. Men hun må efterlade sine to børn hos sin fraskilte mand. Et af de to børn er bogens forfatter Hanan, der vokser op med en indgroet modvilje mod den mor, der forlod hende, og som hun først lærer at kende nu, hvor hun hører og genfortæller hendes livs historie. 

GRÆSHOPPEN OG FUGLEN er en smuk og personlig hyldest til en viljestærk og selvstændig kvinde, som traf en række modige og ofte kontroversielle valg i sit liv.

Anmeldelser

Bør læses af alle, der bekymrer sig om det evige og universelle spørgsmål om kærlighed.
- Salman Rushdie
 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte