Jamie Ford - Hotellet på hjørnet af bitter og sød - 2011


Jamie Ford - Hotellet på hjørnet af bitter og sødUdgivet: 07-04-2011Køb bogen online her

 

Beskrivelse - Jamie Ford - Hotellet på hjørnet af bitter og sød

Virkelige historiske hændelser – et dystert kapitel i den amerikanske historie

Seattle 1986. Henry Lee er en midaldrende mand, der netop har mistet sin kone. En dag kommer han forbi byens gamle hotel, der har været lukket siden Anden Verdenskrig. I kælderen har hotellets nye ejer fundet 37 japanske familiers ejendele, som blev efterladt, da de og byens andre japanere i 1942 blev interneret i arbejdslejre uden for byen. For Henry Lee gemmer kælderen ikke kun på gamle støvede sager, men også mindet om en ungdomsforelskelse, der aldrig er blevet glemt, og som nu bliver vakt til live igen. Romanen tager os tilbage til krigsårene, som vi oplever gennem den 12-årige Henry Lees øjne. Han er kineser og bor i byens Chinatown, men går til faderens stolthed på en ”hvid” skole. Her møder han japaneren Keiko, og de to udvikler en stærk kærlighed, der trodser drillerier og fordømmelse fra Henrys familie, der ser alle japanere som fjender. Da krigen spidser til, tvinges byens japanske familier bort, men Henry og Keiko lover hinanden at holde kontakten til efter krigen. Men tiden går, og modstanden er stor.  Det er en bog, som vil få dig til at tænke, og som definitivt vil få dig til at føle. En fuldt ud imponerende, gribende og henrivende debut.

Jamie Ford er tipoldebarn af en kinesisk pioner, som emigrerede til San Francisco i 1865.

 

Anbefaling - Jamie Ford - Hotellet på hjørnet af bitter og sød

En velskrevet historie om forholdene for asiaterne under 2. Verdenskrig i USA. I en stille tone ruller den barske virkelighed frem side for side.

Jeg må også sige, at den side af krigen har jeg aldrig tidligere hørt om – googlede for at få bekræftet, at USA faktisk behandlede sine egne landsmænd på den måde. Romanen handler også om familierelationer og kærlighed. Den har simpelthen det hele – meget læseværdig.

 
Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!