Ben Elton - To brødre - 2013


 

Udgivet: 26.08.2013Køb bogen online her

 

Beskrivelse - Ben Elton - To brødre

I 1920 bliver to drenge født samme dag i Berlin. Den ene er jøde, den anden er adopteret og arier. De er brødre. I begyndelsen har deres oprindelse ingen betydning, men efterhånden som det politiske landskab ændrer sig, bliver de tvunget til at træffe beslutninger, som får forfærdelige konsekvenser. Med udviklingen i Nazityskland som bagtæppe fortælles brødrenes historie. Bogen begynder i 1956, hvor den ene, overlevende bror forhøres af den engelske efterretningstjeneste og genoplever sin barndom, opvæksten i Hitlers Tyskland, forholdet til sin bror og ikke mindst deres kærlighed til den samme kvinde. Fortællinen om de to brødre er fiktion, men alle væsentlige begivenheder i Hitler og naziregimets vej mod magten er faktuelt og korrekt beskrevet. Forfatteren Ben Elton står bag kult tv-serier som Blackadder og The Young Ones. Two Brothers er hans 14. roman. Hans prisbelønnede krimi Popcorn fra 1996 er den eneste af hans bøger, der er udkommet på dansk (L&R). Ben Eltons far er født i Tübingen i Sydtyskland i 1923. I 1929 flyttede farens jødiske familie til Prag, og i februar 1939 til England for at undgå nazismens trusler. Faren er født Ludwig Ehrenberg og ændrede navn til Lewis Elton under 2. verdenskrig. Moren Mary er ikke jøde. Ben Elton er født 3. maj 1959 og er gift med en ikke-jøde. Han bor i Australien.

 

Anbefaling - Ben Elton - To brødre

To brødre handler om de skrækkelige jødeforfølgelser under 2. verdenskrig. Tidligere har jeg læst en del romaner om dette tema, men fik på et tidspunkt nok af alle uhyrlighederne og er siden gået uden om emnet. Jeg var ikke klar over, hvad romanen handlede om, da jeg påbegyndte læsningen.

"To brødre" greb mig dog hurtigt. Den er utroligt godt skruet sammen om de to tvillingebrødre, der er henholdsvis jøde og arier. Jeg har fået nye oplysninger om jødeforfølgelserne, som jeg ikke kendte til i forvejen eller i hvert fald har fortrængt. Bogen indeholder overraskelser og åbne spørgsmål, som langsomt afdækkes, efterhånden som du vender siderne.

Ben Eltons bog er kommet dybt ind under huden på mig, og jeg håber, at den en dag kommer som film, så jeg kan dele historien med min kæreste, som desværre kun læser faglitteratur.  Det er en bog, man bør læse.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

Af