David Ebershoff - Den danske pige - 1999


Den danske pigeUdgivet:  1999

 

 


Køb bogen online her  

 

Beskrivelse - David Ebershoff - Den danske pige

I 1914 ankommer den unge amerikanske enke Gerda Waud til København for at gå på Kunstakademiet. Her forelsker hun sig i sin lærer, maleren Einar Wegener. De gifter sig nogle år senere og slår sig ned i Nyhavn, hvor de indretter bolig og atelier. Et harmonisk ægteskab og et spændende p 

rofessionelt parløb tager sin begyndelse.

Da Einar i 1925 accepterer at sidde model for Gerda, så hun kan færdiggøre et billede af en kvinde, skubber de i fællesskab døren op for en tredje person: Den unge pige Lili, der forsigtigt og en smule fortumlet træder ind i deres ægteskab. Det står lysende klart for dem begge, at der inden i Einar findes en kvinde, som kæmper for at komme ud, og Gerda indser, at Einar må tage skridtet fuldt ud og blive kvinde også i fysisk forstand. I Tyskland finder hun en specialist, der vil påtage sig opgaven, og på Dresden Kvindeklinik indleder Einar en række smertefulde kønsskifteoperationer.

Anbefaling - David Ebershoff - Den danske pige

Romanen er en fortælling om den første kønsskifteoperation, som blev foretaget på en dansker i 1930’erne. Bogen er baseret på hovedpersonens dagbogsnotater og de mange artikler, som findes om denne begivenhed.

Historien er intens. Den beskriver dyb kærlighed og meget smerte, både den fysiske og den følte.

Jeg glæder mig selvfølgelig vanvittigt til at se filmen.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte