Jill Mansell - Rygtet vil vide - 2010


rygtet vil videUdgivet: 2010-11-10

 

 

Køb bogen online her  

 

 

Beskrivelse - Jill Mansell - Rygtet vil vide

Hvis du så en annonce, der lød "sjovt job, hus på landet", ville du så være fristet? Tilly er netop blevet forladt af sin kæreste og siger impulsivt sit job i London op for at begynde på en frisk i den lille by Roxborough.

Tilly har ingen intentioner om at deltage i landsbyens morads af sladder, intriger og benhård rivalisering om de mest eftertragtede mænd, men hun har ikke taget højde for Jack Lucas.

Han er uimodståelig, har et forfærdeligt ry som charmør og Tilly beslutter at holde sig på lang afstand. Men er hun moden og fornuftig - eller flygter hun fra sit livs kærlighed?

 

Anbefaling - Jill Mansell - Rygtet vil vide

En ægte chick-lit. Masser af sød handling, intriger og kærlighed. Bogen er smule barnligt skrevet (det kan skyldes oversættelsen), men ganske underholdende. Jeg hyggede mig med den på trods den sproglige form - Lene

Definitionen på chcick-lit:

chick lit, litterær genre, der har opnået betydelig popularitet siden begyndelsen af 1990'erne.

Det er underholdende prosafiktion og rettet mod yngre, storbyboende kvinder i 20'erne, der har travlt med karrierer, gerne i den lidt smartere del af erhvervslivet såsom reklame-, forlags- eller modebranchen, og som samtidig jagter partner i håbet om at få det liv, som selv samme del af erhvervslivet fortæller dem, at de bør have.

Genren fik sit store gennembrud med briten Helen Fieldings (f. 1958) historier om den charmerende, men evigt uheldige Bridget Jones og konsolideredes af bl.a. Sophia Kinsella (pseudonym for briten Madeleine Wickham, f. 1969), med bøgerne om en 'shopaholic', der kompenserer for en fornemmelse af manglende selvværd ved et forbrug af ekstraordinære dimensioner.

Genren prioriterer humor og respektløshed, hvilket redder genren fra patetisk overfladiskhed, og har en fri omgangstone kvinderne imellem, der viser, at tabuerne er flyttet fra det seksuelle område til det materielt gode livs uangribelighed.

Chick lit startede i sin nuværende form som avis- og magasinklummer, skrevet med let hånd, om yngre kvinders problemer med køn og karriere. Genren, der nok har haft sin betydeligste udbredelse i tv-serien baseret på amerikaneren Candace Bushnells (f. 1958) Sex and the City, har rødder i mange triviallitterære 'female romances', der kan datere sig tilbage til romanens opkomst i 1700-tallet, og paralleller i bl.a. nutidens livsstilspresse og tv sit-coms.

Sidestykket er for mandlige læsere lad lit.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte