Naja Marie Aidt - Sten saks papir - 2012


Udgivet: 2012Køb bogen online her

 

Beskrivelse  Sten saks papir af Naja Marie Aidt

Sten saks papir af Naja Marie Aidt er forfatterens første roman. Den danske forfatter Naja Marie Aidt er vinder af Nordisk Råds litteraturpris og er kendt for sine noveller og digte, der kredser om det moderne liv, og hvordan mennesker lever og kommunikerer med hinanden. Nu er hun så klar med sin første roman Sten saks papir, som skildrer mænd og den vestlige kulturs myter om mænd, fædre og sønner. Det er en stor roman om kærlighed, jalousi og hævn og om poesien som helende kraft.

Hovedpersonen Thomas er vokset op under med en fordrukken og fraværende far, og en mor, som forlod familien. Thomas far dør i fængsel, og selvom han ikke har haft kontakt med ham i mange år, påvirker det ham. Sammen med sin bedste ven, driver Thomas en papirhandel, og en dag er der indbrud og alt er ødelagt. I disken er der ridset et mærkeligt tegn.

Det øvrige persongalleri omfatter blandt andet Thomas søster Jenny, som er fuld af  følelser, Jennys piercede og kronragede datter Alice, som Thomas "prøver at redde" og Thomas kæreste Patricia, som gerne vil have et barn. Endelig er der Luke, som pludselig dukker og og fylder rigtig meget i Thomas' bevidsthed

Anmeldelser:

Lene: I høj grad en bog, som holdt mig fanget. Skønt og malerisk sprog, indlevende fortælling med et vidunderligt persongalleri. Bogen veksler mellem fortvivelse og glæde, og den indeholder en snert af thriller genren. På nettet kan man se, at nogen synes slutningen er genial. Heri er jeg dog ikke enig, men jeg vil absolut læse mere af Naja Marie Aidt.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

 

 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte