Erik Valeur - Det syvende barn - 2011


Udgivet: 19-08-2011Køb bogen online her

 

Handlingen i Det syvende barn af Erik Valeur

På Rigshospitalet kommer syv børn til verden - de skal alle bortadopteres. I de følgende måneder finder det hæderkronede spædbørnehjem Kongslund familier til børnene rundt omkring i Danmark, og de vokser op uden at kende noget til deres fortid. Men et af børnene skjuler en hemmelighed, som for enhver pris ikke må komme frem, og da en ældre kvinde mange år senere findes død på en strandbred tæt ved børnehjemmet, og et anonymt brev vækker stor uro hos nationens mest magtfulde ministre, eksploderer sagen: Har det berømte børnehjem gennem et halvt århundrede dækket over berømte og rige danskeres affærer og skjulte skandaler på højeste plan?

Det 7. barn er fortællingen om dette spørgsmål - og om de syv børns liv, som kom til at hænge uløseligt sammen i de årtider, hvor velfærden kom til Danmark - fra 1960'erne frem til i dag.

Erik Valeur er en dansk journalist og forfatter. Han har sammen med bl.a. Morten Bohr  og Ulrik Dahlin grundlagt månedsbladet Press i 1985. Han har to gange modtaget Cavling-prisen.

Det syvende barn har vundet prisen for bedste danske krimi

Anmeldelser af Det syvende barn af Erik Valuer

Uddrag fra JP/Politikens Forlagshus pressemeddelelse d. 11/11-2011:

Det er med største fornøjelse, at vi kan fortælle, at Erik Valeur i dag ved åbningen af BogForum har modtaget Danske Banks Debutantpris for sin roman "Det syvende barn". Prisen er på 50.000 kr. og en smuk statuette, og den tildeles en debuterende forfatter, der er indstillet af Debutantprisens jury og godkendt af Det Litterære Rådgivningsforum.

I juryen i år var fritids- og kulturchef Mona Madsen, formand, boghandler Marcus Kühlmann Selliken, bibliotekar Rikke Smith og cand.mag. Anders Busk.

”Det syvende barn” udkom i august, og den er allerede nu trykt i fire oplag. ”Det syvende barn” har ligget uafbrudt på de danske bestsellerlister i 12 uger og er netop solgt til Tyskland og Norge. I Tyskland udgiver forlaget Blanvalet, som er en del af Random House, bogen som såkaldt ’Spitzentitel’ i sit program for 2012. I Norge er det forlaget Schibsted, der netop har købt rettighederne foran en række interesserede forlag. Flere andre lande forhandler i øjeblikket med Politikens Forlag om de udenlandske rettigheder.

Denne bog er en tyk sag, men efterhånden, som man kommer ind i den, bliver man fanget af historien.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte