Hanne Reintoft - Når dagene strenges - 2010


 

Udgivet: 2010Køb bogen online her

 

Handlingen i Når dagene strenges af Hanne Reintoft

Under første verdenskrig tvinges Jens Peter i tysk militærtjeneste, men skræmt over krigens rædsler deserterer han, og for ikke at bringe sin dansksindede familie i Slesvig i fare søger han tilflugt hos slægtninge i Danmark. Den danske familie gør alt for at bringe ham på fode igen, men han kan ikke ryste oplevelserne af sig og bliver aldrig som fætteren Jep og andre medlemmer af sin store slægt fænget af tidens nye politiske bevægelser som arbejderkamp og kommunisme.
Den stærke familiefølelse holder slægten sammen på trods af de forskellige politiske holdninger, også da Sønderjylland i 1920 kommer tilbage til Danmark, og Jeps forældre - trods familiens mangeårige kamp for danskheden - vælger at forblive tyske. Og den dag nazismen for alvor bliver en trussel, står man klar til at hjælpe.

For de læsere som ikke har overblikket over de store politiske og historiske begivenheder i perioden, findes foran i bogen tidstavle og grænsekort, ligesom der en slægtstavle til at holde styr på familien.

"Med sin store indsigt i menneskenes sind og tanker og med et samfundssyn, hvor klasser er en realitet, har Hanne Reintoft skrevet en historie, som ikke blot underholder, men også kan gøre læsere klogere både historisk og politisk."

Anmeldelser af Når dagene strenges af Hanne Reintoft

En meget indlevende roman som formår at levendegøre en tid og den personkreds vi følger, men også til tider en lidt tung sag, da Hanne Reintoft har en tilbøjelighed til at få lidt for meget politik og socialrealisme proppet ind.
Helhedsindtrykket er en god solid bog som bidrager med læring om en periode i Danmarkshistorien.
-Bogrummet.dk

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

 

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte