Ernst Jünger - I stålstormen - 2012


Udgivet: 13-01-2012

Seneste anmeldelser

Trine Andersen - Den røde jord i Mzuzu - 2013

Christina Baker Kline - Pigen uden navn - 2016

Kristine Barnett - Verdens klogeste dreng - 2013

Jeanette Walls - Utæmmet liv - 2012

Karin Wahlberg - Endnu er der håb - 2014

Cecelia Ahern - Mit livs øjeblik - 2013

Graeme Simsion - Projekt Rosie - 2013

Amanda Lindhout - Huset i himlen - 2014

Flere boganbefalinger her

Følg mine anmeldelser på Facebook

Læs nyhederne på Lene's blog

Beskrivelse af I Stålstormen af Ernst Junger

I stålstormen af Ernst Jünger er forfatterens debutroman, erindringsbogen In Stahlgewittern fra  1920, der nu endelig er oversat til dansk.  

Bogen er Jüngers fængende beskrivelse af livet set fra skyttegravene under 1. verdenskrig.

I stålstormen er et uomgængeligt værk om krig og om 1. verdenskrig i særdeleshed. Hvad krigen gør ved mennesket. I stålstormen er et hovedværk i tysk og europæisk litteratur fra det 20. århundrede, krigens århundrede. Bogen er på højde med og modstykket til Remarques Intet nyt fra Vestfronten.

Den tyske forfatter Ernst Jünger levede fra 1895 til 1998 og blev således over 100 år gammel. Flere gange under læsningen af hans fantastiske krigsbeskrivelser fra Første Verdenskrigs sirligt indsnoede helvede af skyttegrave må man derfor måbende bladre tilbage til informationsflappen for at forvisse sig om, at man virkelig har set rigtigt.

Anmeldelser af I stålstormen af Ernst Junger

"Forfatteren og livsfilosoffen Ernst Jüngers dagbøger fra Første Verdenskrig er et ubestridt hovedværk i europæisk kulturhistorie."
- Kristeligt Dagblad

"En af verdenslitteraturens vigtigste bøger om krig foreligger nu endelig på dansk[...] Det er som at se et maleri af Caspar David Friedrich skudt ind som filter imellem den på samme tid sansede og skrivende soldat og så krigen, han deltager i. For det er ikke kun et illusionsløst frontsvin, der bliver til i denne både rædselsvækkende og smukke beretning, det er også en følsom kunstner, der øver sig i at se og at skabe."
- Information

"Berusende læseoplevelse er en af de suverænt bedste krigsromaner[...] en uhyggelig og besættende og fænomenal krigsroman, en af de suverænt bedste, der kom ud af det grimme, korte, tyvende århundrede. "
- Seks hjerter i Politiken

"et enestående værk[...]En stor roman? Ja! Ubetinget! Blandt det forrige århundredes store! En behagelig roman? Nej! Men en enestående, uvurderlig dokumentation"
- Seks stjerner i Jyllands-Posten

 Af
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte