Vores nye hus opføres af  SCANDAN BYG A/S, en traditionel bygge og anlægsvirksomhed med mere end 30 års erfaring indenfor byggeri. Siden 1995 har de solgt træhuse fra  Trivselhus i Sverige.

Vi har selv tegnet plantegningen til huset, godt hjulpet af "Lille Torben" hos Scandan byg i Videbæ

Det ydre design står Scandan byg for

 

Køkkenet og bad har vi købt hos HTH i Herning

Byggedagbog

Soklen stod klar d. 2. april, da vi kom hjem fra ferie i Budapest. Nu er vi igang og kan næsten ikke vente til næste fase

Den 20. april var en meget stor dag. Huset ankom på lastbil fra Sverige, og inden aften var alle ydermure, alle tagspær og flere indermure på plads. Imponerende hvad to håndværkere og en kranfører med en kæmpekran kan udrette på kun én dag

Forhindringer på vejen

Grunden var ikke rettidigt byggemodnet. Man kunne ikke køre til grunden, idet vejen ikke var anlagt. Vi tilbageholdt betalingen, indtil tingene var på plads og var glade for, at vi ikke stod klar med entreprenørmaskiner på den lovede byggemodningsdato.

En uge (lillejuleaften) efter betaling af grunden, fik et et brev fra sælger. Der stod, at vi ikke måtte bygge på grunden, før Herning Museum havde undersøgt for oldtidsfund. Vi undrede os over, at en vedlagt kopi af et brev fra museet var stemplet 1,5 måned tidligere. Hvorfor fik vi først informationen om de mulige oldtidsfund nu? Ifølge museumsloven af  2001, skal grundejer selv udrede omkostninger for udgravninger, så i juleferien spekulerede vi  noget over, hvor dyr sådan en sag kunne blive. Desuden var der igen tidsfaktoren. Skulle vi nu udskyde byggeriet?

26.04.06: Opsætning af råhud er i fuld gang. Det går rigtig stærkt. Det gjorde det åbenbart også, da vi skulle godkende den sidste tegning til huset, for pludselig var vores havedøre vendt, så de svingede den forkerte vej, OG DET HAVDE VI IKKE OPDAGET. Heldigvis gik de 2 havedøre (mod henholdsvis vest og syd) hver sin vej, så det var ingen sag for tømren at bytte dem om. Som vores entreprenør Svend sagde: hos jer kommer der ingen store forhindringer - alt er så velforberedt. Det bliver kun småting, som ikke er problemer, men kun en opgaver, der skal løses.

Vi skulle også have malet sternbrædder, inden de blev sat op, men pludselig hang de 5 meter over vores hoveder, og det var jo sin sag at kravle rundt i den højde med en malerpensel. Svend fandt hurtigt en maler, som gav et godt tilbud på arbejdet, og så var den sag på plads. I bund og grund ville vi jo også helst være fri for det selv *S*

20.06.06

Så er problemerne kommet - store som små. Af småproblemer kan nævnes, at klinkerne ikke blev skåret skrå af i brusenichen, så de passede til vores glaslåge, en del klinker blev lagt, så hjørnerne stak op og endelig glemte håndværkerne at lægge klinker i vores viktualierum. Det blev dog altsammen rettet hurtigt.

Pudsningen af huset udvendig er forsinket - forhåbentlig går de snart igang. Vores trøst er, at huset jo er beboeligt, selvom dette arbejde ikke bliver udført inden indflytning 1. august - så ikke så kritisk trods alt.

Værst af alt - vores malere er stukket af!!!! Ved en kvalitetskontrol fra entreprenøren fik de tyske malere at vide, at deres arbejde ikke var i orden. Det kunne de åbenbart ikke tåle at høre, og så tog de hjem!!!!! Forhåbentligt dukker et nyt hold malere op engang i næste uge, men byggeriet er skredet MEGET langsomt frem den sidste uges tid.

Bjarne er ved at lægge det fineste gulv på loftet over vores carport. Det bliver et fantastisk loftrum med masser af opbevaringsplads. Vi havde nok lidt frygtet, at vi ikke fik så meget loftsplads, da det meste af huset jo er med loft til kip, men med rummet over carporten samt en mindre loft over noget af huset, bliver der masser af plads.

Vores nuværende hus er blevet solgt - det tog kun 3 uger. Overtagelse 15. august, så det passer perfekt.

 

 

 

           

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte