Myone.dk

........bøger, lyrics, mode og opskrifter på Myone.dk

 

Letsaltet torsk på salatbund med kaviar og citronolie

Opskriften er lidt tidskrævende og der skal bruges en del ingredienser, men det smager rigtig godt. Vi fik det nytårsaften 2011.
Letsaltet torks på salatbund
baconkurv med varm leverpostej
rullet flanke med krydderost, tomat og basilikum alt
groentsagsaeg efter
flettet moerbrad alt
butterdej med rejer og aggesalat
Thai-fiskesuppe
marengsbund med mandler
nemt brod med kerner
IMG_3590
actifry kartofler
Koteletter i fad
gullashsuppe
parisertoast
oksefarsbroed i butterdej
skaldyr og laskebidder til forret
tuc kage med frugt
kylling med aebler
kyllingeruller med hvidloeg persille og pancetta
morbrad med aebler og champignon
kyllingfliter med pikant floedeost og bacon
laks i butterdej

to brodre
eget ansvar
en hellig alliance
en flange i himlen
Analfabeten der kunne regne
Svalens graf
secret2
Stolthed og lyst
trofae
Mig for dig
katharerne

kok106
kok105
kok104
kok103
kok102
kok101
kok12
kok2
kok1
kok16
kok6
kok9
kok3
kok5
kok7
kok304
kok303
kok302
kok301
kok11
kok10
kok4
kok8

barn200
barn201
barn202
barn203
barn205
barn15
barn14
barn13
barn1
barn8
barn5
barn204
barn10
barn9
barn11
barn12
barn6
barn2
barn7
barn4
barn3

bolig111
bolig110
bolig109
bolig108
bolig107
bolig104
bolig103
bolig102
bolig101
bolig320
bolig319
bolig318
bolig317
bolig316
bolig315
bolig314
bolig311
bolig310
bolig307
bolig306
bolig305
bolig304
bolig301

4 personer

Ingredienser:

Saltet torsk:

ca 400 gr. torskefilet uden ben

1 spsk. groft havsalt

1 spsk. knust koriander

1 spsk. knust kommen

1 tsk sukker

Tilbehør:

1 bakke rucola salat

1 krølsalat eller frisee-salat

1 bundt brøndkarse

1 ds. rød kaviar eller lakserogn

1. ds sort kaviar

lidt citron

1 bundt purløg

1 dl jomfruolivenolie

Hvidvinsvinaigrette:

25 gr. dijonsennep

1,5 dl hvidvinseddike

2,5 dl vindruekerneolie

2,5 dl jomfruolivenolie

15 gr. salt

15 gr. sukker

5 gr. stødt hvid peber

1 dl hvidvin

Fremgangsmåde

Dagen før:

Ingredienserne til hvidvinsvinaigretten blandes godt, evt ved hjælp af stavblender og sættes på køl. Bruger du ikke det hele til retten, kan resten sagtens gemmes og bruges som salatdressing.

Bland krydderierne til den saltede torsk. Jeg er ikke klar over, om man kan købe knust kommen færdig. Jeg købte almindelig kommen, som jeg knuste med en kniv. En morder er jo det helt ideelle til opgaven.

Gnid torskefiletterne ind i krydderierne og stil dem på køl til næste dag.

På dagen:

Læg godt med citronbåde i 1 dl jomfruoliven olie, og lad det trække nogen timer.

Skrab krydderierne af fisken og skær dem i tynde skiver.

Anret finskåret salat og brøndkarse på en tallerken og hæld hvidvinsdressingen over - ikke så meget, at det sejler.

Læg torskeskiverne ovenpå salaten og pynt med kaviar, Klip til sidst purløg over og dryp med lidt citronolie.

Af

Sikkerhedskode
Opdatér

Du er her: Home Opskrifter på lækker mad Forretter og Snacks Letsaltet torsk på salatbund med kaviar og citronolie