Letsaltet torsk på salatbund med kaviar og citronolie

Opskriften er lidt tidskrævende og der skal bruges en del ingredienser, men det smager rigtig godt. Vi fik det nytårsaften 2011.
   
Letsaltet torks på salatbund
Thai-fiskesuppe
actifry kartofler
butterdej med rejer og aggesalat
flettet moerbrad alt
groentsagsaeg efter
gullashsuppe
kylling med aebler
kyllingeruller med hvidloeg persille og pancetta
kyllingfliter med pikant floedeost og bacon
laks i butterdej
marengsbund med mandler
morbrad med aebler og champignon
nemt brod med kerner
oksefarsbroed i butterdej
parisertoast
rullet flanke med krydderost, tomat og basilikum alt
tuc kage med frugt
baconkurv med varm leverpostej

 
jul119
jul106
jul107
jul108
jul109
jul110
jul111
jul113
jul114
jul115
jul116
jul112
jul117
jul118
jul103
jul102
jul101
jul105
jul104

kok5
kok6
kok7
kok9
kok1
kok105
kok16
kok3
kok302
kok303
kok106
kok104
kok103
kok102
kok101
kok12
kok2
kok304
kok301
kok11
kok10
kok4
kok8

 
barn204
barn3
barn4
barn6
barn9
barn200
barn201
barn202
barn203
barn205
barn15
barn14
barn13
barn1
barn8
barn5
barn10
barn11
barn12
barn2
barn7

 
bolig101
bolig102
bolig103
bolig107
bolig108
bolig109
bolig111
bolig304
bolig305
bolig306
bolig307
bolig311
bolig314
bolig315
bolig316
bolig318
bolig110
bolig104
bolig320
bolig319
bolig317
bolig310
bolig301



Læs nyhederne på Lene's blog



      Follow Me on Pinterest


4 personer

Ingredienser:

Saltet torsk:

ca 400 gr. torskefilet uden ben

1 spsk. groft havsalt

1 spsk. knust koriander

1 spsk. knust kommen

1 tsk sukker

Tilbehør:

1 bakke rucola salat

1 krølsalat eller frisee-salat

1 bundt brøndkarse

1 ds. rød kaviar eller lakserogn

1. ds sort kaviar

lidt citron

1 bundt purløg

1 dl jomfruolivenolie

Hvidvinsvinaigrette:

25 gr. dijonsennep

1,5 dl hvidvinseddike

2,5 dl vindruekerneolie

2,5 dl jomfruolivenolie

15 gr. salt

15 gr. sukker

5 gr. stødt hvid peber

1 dl hvidvin

Fremgangsmåde

Dagen før:

Ingredienserne til hvidvinsvinaigretten blandes godt, evt ved hjælp af stavblender og sættes på køl. Bruger du ikke det hele til retten, kan resten sagtens gemmes og bruges som salatdressing.

Bland krydderierne til den saltede torsk. Jeg er ikke klar over, om man kan købe knust kommen færdig. Jeg købte almindelig kommen, som jeg knuste med en kniv. En morder er jo det helt ideelle til opgaven.

Gnid torskefiletterne ind i krydderierne og stil dem på køl til næste dag.

På dagen:

Læg godt med citronbåde i 1 dl jomfruoliven olie, og lad det trække nogen timer.

Skrab krydderierne af fisken og skær dem i tynde skiver.

Anret finskåret salat og brøndkarse på en tallerken og hæld hvidvinsdressingen over - ikke så meget, at det sejler.

Læg torskeskiverne ovenpå salaten og pynt med kaviar, Klip til sidst purløg over og dryp med lidt citronolie.

Af

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér