Myone.dk

........bøger, lyrics, mode og opskrifter på Myone.dk

 

Letsaltet torsk på salatbund med kaviar og citronolie

Opskriften er lidt tidskrævende og der skal bruges en del ingredienser, men det smager rigtig godt. Vi fik det nytårsaften 2011.
Letsaltet torks på salatbund
Tapas
butterdej med rejer og aggesalat
Thai-fiskesuppe
marengsbund med mandler
nemt brod med kerner
IMG_3590
actifry kartofler
Koteletter i fad
gullashsuppe
parisertoast
medalje
oksefarsbroed i butterdej
skaldyr og laskebidder til forret
tuc kage med frugt
kylling med aebler
kyllingeruller med hvidloeg persille og pancetta
morbrad med aebler og champignon
Risotto med grønne asparges og kammuslinger
kokosmaelk og roed karrypasta
kyllingfliter med pikant floedeost og bacon
laks i butterdej

to brodre
eget ansvar
en hellig alliance
en flange i himlen
Analfabeten der kunne regne
Svalens graf
secret2
Stolthed og lyst
trofae
Mig for dig
katharerne

kok12
kok16
kok6
kok9
kok1
kok3
kok5
kok7
kok304
kok303
kok302
kok301
kok106
kok105
kok104
kok103
kok102
kok101
kok11
kok10
kok4
kok2
kok8

barn200
barn201
barn203
barn204
barn205
barn202
barn103
barn101
barn10
barn1
barn9
barn105
barn11
barn12
barn104
barn102
barn100
barn6
barn5
barn2
barn7
barn4
barn3
barn15
barn8
barn14

bolig313
bolig312
bolig311
bolig310
bolig309
bolig308
bolig307
bolig306
bolig305
bolig304
bolig303
bolig302
bolig301
bolig117
bolig116
bolig115
bolig114
bolig112
bolig111
bolig107
bolig103
bolig102
bolig101

4 personer

Ingredienser:

Saltet torsk:

ca 400 gr. torskefilet uden ben

1 spsk. groft havsalt

1 spsk. knust koriander

1 spsk. knust kommen

1 tsk sukker

Tilbehør:

1 bakke rucola salat

1 krølsalat eller frisee-salat

1 bundt brøndkarse

1 ds. rød kaviar eller lakserogn

1. ds sort kaviar

lidt citron

1 bundt purløg

1 dl jomfruolivenolie

Hvidvinsvinaigrette:

25 gr. dijonsennep

1,5 dl hvidvinseddike

2,5 dl vindruekerneolie

2,5 dl jomfruolivenolie

15 gr. salt

15 gr. sukker

5 gr. stødt hvid peber

1 dl hvidvin

Fremgangsmåde

Dagen før:

Ingredienserne til hvidvinsvinaigretten blandes godt, evt ved hjælp af stavblender og sættes på køl. Bruger du ikke det hele til retten, kan resten sagtens gemmes og bruges som salatdressing.

Bland krydderierne til den saltede torsk. Jeg er ikke klar over, om man kan købe knust kommen færdig. Jeg købte almindelig kommen, som jeg knuste med en kniv. En morder er jo det helt ideelle til opgaven.

Gnid torskefiletterne ind i krydderierne og stil dem på køl til næste dag.

På dagen:

Læg godt med citronbåde i 1 dl jomfruoliven olie, og lad det trække nogen timer.

Skrab krydderierne af fisken og skær dem i tynde skiver.

Anret finskåret salat og brøndkarse på en tallerken og hæld hvidvinsdressingen over - ikke så meget, at det sejler.

Læg torskeskiverne ovenpå salaten og pynt med kaviar, Klip til sidst purløg over og dryp med lidt citronolie.

Af

Sikkerhedskode
Opdatér

Du er her: Home Opskrifter på lækker mad Forretter og Snacks Letsaltet torsk på salatbund med kaviar og citronolie