Myone.dk

........bøger, lyrics, mode og opskrifter på Myone.dk

 

Letsaltet torsk på salatbund med kaviar og citronolie

Letsaltet torks på salatbund
gullashsuppe
frugtkage med marengs
knaekbrød med 3 slags kerner
nemme tarteletter med kylling
Skinekesteg
kyllingfliter med pikant floedeost og bacon
Taerte med jordbard
medalje
Groentsagssuppe
kyllingeruller med hvidloeg persille og pancetta
biscotti
banankage
kartofler med oksefars i ovn
laks i butterdej
fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade
Tapas
Norsk is
osso buko
marineret torsk
pizza med tyk bund
Kalkunlaar med tomatsovs
Frisk pasta med floedesovs med bacon
Kyllingesandwich
oksefarsbroed i butterdej
tuc kage med frugt
parisertoast
grovboller
Tarteletfyld
kartoffelsalat med tomat, radisser og avokado
morbrad i ovn med flodesovs
boller i karry
Fyldt kalkun med champignonstuvning
kokosmaelk og roed karrypasta
appelsinsalat
Royal dessetkage
Risotto med grønne asparges og kammuslinger
totilllapandekager
skaldyr og laskebidder til forret

pbuks7
pbuks22
pbuks15
pbuks2
pbuks3
pbuks14
pbuks5
pbuks6
pbuks13
pbuks19
pbuks17
pbuks18

kok100
kok17
kok11
kok8
kok5
kok16
kok4
kok13
kok15
kok14
kok12
kok10
kok9
kok7
kok6
kok3
kok2
kok1

Læs nyhederne på Lene's blog



Opskriften er lidt tidskrævende og der skal bruges en del ingredienser, men det smager rigtig godt. Vi fik det nytårsaften 2011.

4 personer

Ingredienser:

Saltet torsk

ca 400 gr. torskefilet uden ben

1 spsk. groft havsalt

1 spsk. knust koriander

1 spsk. knust kommen

1 tsk sukker

Tilbehør

1 bakke rucola salat

1 krølsalat eller frisee-salat

1 bundt brøndkarse

1 ds. rød kaviar eller lakserogn

1. ds sort kaviar

lidt citron

1 bundt purløg

1 dl jomfruolivenolie

Hvidvinsvinaigrette

25 gr. dijonsennep

1,5 dl hvidvinseddike

2,5 dl vindruekerneolie

2,5 dl jomfruolivenolie

15 gr. salt

15 gr. sukker

5 gr. stødt hvid peber

1 dl hvidvin

Fremgangsmåde

Dagen før:

Ingredienserne til hvidvinsvinaigretten blandes godt, evt ved hjælp af stavblender og sættes på køl. Bruger du ikke det hele til retten, kan resten sagtens gemmes og bruges som salatdressing.

Bland krydderierne til den saltede torsk. Jeg er ikke klar over, om man kan købe knust kommen færdig. Jeg købte almindelig kommen, som jeg knuste med en kniv. En morder er jo det helt ideelle til opgaven.

Gnid torskefiletterne ind i krydderierne og stil dem på køl til næste dag.

På dagen:

Læg godt med citronbåde i 1 dl jomfruoliven olie, og lad det trække nogen timer.

Skrab krydderierne af fisken og skær dem i tynde skiver.

Anret finskåret salat og brøndkarse på en tallerken og hæld hvidvinsdressingen over - ikke så meget, at det sejler.

Læg torskeskiverne ovenpå salaten og pynt med kaviar, Klip til sidst purløg over og dryp med lidt citronolie.

Af

Sikkerhedskode
Opdatér

Du er her: Home Opskrifter på lækker mad Forretter og Snacks Letsaltet torsk på salatbund med kaviar og citronolie