Dybhavsmuslinger i flødesovs

 Dybhavsmulinger med i flødesovs

Jeg havde fået lyst til kammuslinger, så jeg sendte min kæreste ud for at handle. Den lille købmand i byen havde ingen kammuslinger, så i stedet købte han dybhavsmuslinger, som jeg ikke tidligere havde smagt. De var langt billigere - 20 kr/200 gr., så det var spændende at smage dem. Indrømmet - jeg fik lavet en ret for guder - så da der kun var sovs tilbage på tallerken, tog jeg den op til munden og hældte resten af sovsen ind i munden. Jeg har ALDRIG gjort det før, og det er en frygtelig handling, men jeg måtte bare ha' det hele med.

Udover, at det er en middag så lækker, at fuglene synger, så er det lynhurtigt at lave og ikke svært.

Hvis du laver denne ret med kammuslinger, ville jeg stege kammuslinger ca. 1 minut på panden på hver side, og tage dem af, inden sovsen laves i samme pande efter samme fremgangsmåde.

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

2 personer

 
Ingredienser
 

400 gr. optøede dybhavsmuslinger

Rørsukker

3 gulerødder i tynde stave

1 løg i både

1/2 dl hvidvin

1/4 piskefløde

Saften fra 1/2 citron

Frisk rosmarin - mængde som på billedet - del det lille bundt i enkelt "blade"

Ca. 7 grønne asparges skåret i mindre stykker. Husk at brække den træge ende af først.

Salt, Peber

Olie til stegning

 

Fremgangsmåde

Tør de optøede og hurtigt skyllede muslinger af med køkkenrulle.

Læk dem på en tallerken og drys med rørsukker, så de er pænt dækkede på alle sider.

Drys dem også med salt.

Varm olien godt op på panden.

Læg kammuslingerne på panden på muslingens flade side.

Begynd straks at vende dem, når du har dem alle på panden og skru derefter ned på god middelvarme.

Det går stærkt med bruningen, når der er sukker på panden og den er god varm.

Samtidig med, at du vender muslingerne tilsætter du også gulerødder og løg til panden.

Når den anden side af muslingen er brunet, tilsættes hvidvin.

Lad det koge op et øjeblik og tilsæt fløden, citronsaften, rosmarin og de grønne asparges.

Smag til med salt og peber.

Lad det koge op 3-4 minutter, til aspargesen er mør, men stadig sprød.

Serveres med frisk pasta.

 

 dybhavsmulinger kassedybhavsmuslinger ingredienserdybhavsmulinger med sukker

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte