Sunde knækbrød med sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner

Sunde knækbrød med sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner

Jeg bager sommetider knækbrødene i flere størrelser. De små har vi anvendt til en vinsmagning med pesto og ost. Jeg bruger de større som mellemmåltid.

Du kan vælge at bage knækbrødene enten med speltmel eller grahamsmel. Grahamsmel giver mørkere knækbrød.

  

Læs nyhederne på Lene's blog

Elsker du bøger? Se mine anmeldelser her! 



Portion: 4 plader

 

Knækkbrød før bagning


Ingredienser knækbrød:

3 dl havregryn
3 dl sesam
2 dl hørfrø
2 dl solsikkekerner
7 dl speltmel el. grahamsmel*
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
5 dl koldt vand
2 dl olie

 

 Knækbrød - grahamsmel

 

Fremgangsmåde knækbrød

 

Bland havregryn, sesam, hørfrø og solsikkekerner
Bland mel, bagepulver og salt og tilsæt det til frøene.
Tilsæt vand og olie.
Hæld vandet i lidt af gangen, til konsistensen passer.  Dejen skal være lidt klæg, men ikke så meget, at den ikke kan rulles. Lav en prøve.
Rører man dejen i en køkkenmaskine, skal der evt. lidt mindre vand i.
Dejen deles i 4, og portionerne rulles ud som plader mellem 2 stykker bagepapir.
Skær dejen ud i passende stykker før bagning med en skarp kniv – se billede.
Bag knækbrødene ved 200 grader ca. 20 minutter til de er hårde/sprøde at banke på midt på pladen.
Hvis de yderste bliver hurtigere brune, så tag dem bare ud før og lad reste bage lidt længere.

 

Af

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér

Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
Fin magnettavle med figurer 149,- kr
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte