Sunde knækbrød med sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner

Sunde knækbrød med sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner

Jeg bager sommetider knækbrødene i flere størrelser. De små har vi anvendt til en vinsmagning med pesto og ost. Jeg bruger de større som mellemmåltid.

Du kan vælge at bage knækbrødene enten med speltmel eller grahamsmel. Grahamsmel giver mørkere knækbrød.

  


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

Portion: 4 plader

 

Knækkbrød før bagning


Ingredienser knækbrød:

3 dl havregryn
3 dl sesam
2 dl hørfrø
2 dl solsikkekerner
7 dl speltmel el. grahamsmel*
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
5 dl koldt vand
2 dl olie

 

 Knækbrød - grahamsmel

 

Fremgangsmåde knækbrød

 

Bland havregryn, sesam, hørfrø og solsikkekerner
Bland mel, bagepulver og salt og tilsæt det til frøene.
Tilsæt vand og olie.
Hæld vandet i lidt af gangen, til konsistensen passer.  Dejen skal være lidt klæg, men ikke så meget, at den ikke kan rulles. Lav en prøve.
Rører man dejen i en køkkenmaskine, skal der evt. lidt mindre vand i.
Dejen deles i 4, og portionerne rulles ud som plader mellem 2 stykker bagepapir.
Skær dejen ud i passende stykker før bagning med en skarp kniv – se billede.
Bag knækbrødene ved 200 grader ca. 20 minutter til de er hårde/sprøde at banke på midt på pladen.
Hvis de yderste bliver hurtigere brune, så tag dem bare ud før og lad reste bage lidt længere.

 

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte