Fransk mørbradgryde

fransk morbradgryde

Min søn og hans kone og datter kom til aftensmad, og da det var længe siden, vi havde fået mørbrad, stod det på menuen. Jeg er ikke så pjattet med rød peber, men i visse retter MÅ det bare indgå, når det spiller en vigtig rolle. Min kæreste kigger forbavset på mig hver gang, når der står rød peber på indkøbssedlen, for han kender jo godt med holdning til den grøntsag. Den franske mørbradgryde blev rigtig lækker. Vi fik ris til, en salat og naturligvis flutes - flutes til folket, som min svigerdatter siger.

 

Læs nyhederne på Lene's blog

Elsker du bøger? Se mine anmeldelser her! 



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 
4 personer
 
Ingredienser

1 afpudset mørbrad
1/2 l fløde
1/2 dl hvedemel
3 spsk paprika
1 stor kvist rosmarin eller tørret
1 par kviste timian eller tørret
1 tsk merian
200 gr. bacon i tern
4-5 løg i tern
2 røde peberfrugt i tern
400 gr. friske champignon i skiver
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
2 dl hvidvin
3 laurbærblade
2 svinebouillonterninger
2 fed hvidløg - giv dem et slag med en kødhammer
2 spsk syltede kapers
1 stor spsk dijonsennep

 

Fremgangsmåde

Klargør alle grøntsager.

Skær den pudsede mørbrad i 2 cm tykke skiver og vend bøfferne i melet, som blandes med halvdelen af paprikaen.

Brun kødet kort på en god varm pande og sæt til side på en tallerken.

Nu brunes løg, hvidløg og bacon på panden, til baconen er let stegt og løgene bløde.

Tilsæt hvidvin og lad det småkoge 3-5 minutter.

Hæld indholdet fra panden over i en gryde, hvor hele retten kan være.

Nu svitses champignon og rød peber sammen med resten af paprikaen, indtil champignonerne har smidt væsken.

Tilsæt tomatpuré, bouillonterning, kapers, dijonsennep, krydderierne og fløden.

Rør det hele sammen og lad det koge kort op.

Bøfferne puttes i gryden og flødesovsen hældes ovenpå.

Rør det hele sammen og lad retten småsimre i 30 minutter. Det må endelig ikke storkoge, da mørbraderne så bliver tørre og seje.

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér

Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Online-mode.dk
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
Fin magnettavle med figurer 149,- kr
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte