Frikadeller med danskvand

 Frikadeller med danskvand

Der er vel lige så mange måder at lave frikadeller på, som der er husmødre/fædre i Danmark. Jeg har lige lavet 86 frikadeller til mit barnebarns barnedåb, hvor der skal være buffet. Jeg foretrækker en mager fars af rent svinekød, men disse er lavet på halv kalv/flæsk, fordi der var tilbud på det, og de blev bestemt også gode.

 
 

Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 
Ca. 14 afhængig af størrelse

 
Ingredienser
 

500 gram flæskefars eller kalv/svin

1 æg

2 tsk salt

1/4 tsk peber

0,75 dl mel

0,25 dl rasp

0,5 dl mælk (let el. skummet)

0,5 dl dansk vand

Finthakket løg efter smag (1-2 spsk)

Margarine eller olie til stegning

 

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienser undtagen farsen godt sammen.

Rør derefter farsen godt sammen med de øvrige ingredienser.

Lad farsen hvile i køleskabet ca 1/2 time og rør den derefter igennem igen. Nu vil farsen være fastere.

Form frikadellerne med en spiseske og din hånd. Det er en fordel lige at dyppe skeen i margarinen på panden, så slipper den lettere.

Steg frikadellerne på en pande ca 4-5 minutter på hver side.

Skru panden ned på middelvarme, når de alle er kommet på panden

Man vender dem let med 2 gafler, evt ved at vippe dem på kanten af panden.

De færdige frikadeller kan fryses.
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte