Svinesmåkød i stegesoen

 Svinesmåkød i stegesoen

Jeg har fået en stegeso i fødselsdagsgave, og den skulle endelig afprøves. Min kæreste fik valgfrihed med hensyn til kød, så han kom hjem fra købmanden med svinesmåkød. Det kom der den rene himmerigsmundfuld ud af. Der skal en del ingredienser i denne ret, men der er ingen forstegning, og når først alt er i stegesoen, skal du ikke løfte en finger, før du går til bordet!



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

svinesmåkød i stegesoen

 

Ingredienser

400 gr. svinesmåkød

150 gr. bacon i tern

1 løg i både

2 store gulerødder i tykke skiver

5-6 kartofler i tern, ca. 2x2x2 cm

10-12 champignon i skiver

3 fed hvidløg, hakkede

15 friske basilikumblade, groft hakkede

Sovsen:

1 spsk. sød ketchup

1 stor dåse tomatpuré

1 dåse hakkede tomater

2,5 dl fløde 8%

2,5 dl vand

2,5 dl rødvin

1 knivspids chili

2 svine-boullionterninger, (opløses nogenlunde)

1/2 tsk tørret oregano

1 tsk salt

Drys: hakket persille

En stegeso

Fremgangsmåde

Læg kødet og de snittede grøntsager i stegesoen. Bland det lidt sammen.

Rør resten af ingredienserne sammen i en skål, og hæld blandingen over kød og grøntsager i stegesoen.

Sæt stegesoen i den kolde ovn og tænd på 200 grader.

Steges ca. 1 time 50 minutter til kartofler og kød er mørt. Selvom kartoflerne er skåret i tern, bliver de ikke smattede af den lange kogetid.

Hvis du kigger til retten undervejs, så pas på dampen, når du løfter låget!

Vi fik groft brød til. Her er en fantastisk let opskrift, som heller ikke kræver meget arbejdstid, da der ikke skal æltes. Der er dog en del hævetid.

Nemt brød med kerner

Af

 
 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte