Mørbrad i fad

Mørbrad i fad

Mørbrad i fad med en god flødesovs er en klassiker og en sikker vinder ved aftensbordet. Udover pudsningen af mørbraden er der ikke meget arbejde ved denne opskrift. Retten kan serveres med ris eller kartofler, endda med de nye nemkartofler, som ikke behøver skrælning.



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori



Ingredienser - Mørbrad i fad

1 svinemørbrad
1 løg skåret i både langs årerne
1 pk bacon
1 lille bakke friske champignon skåret i skiver
Evt. 3 gulerødder i grove skiver
1 bakke cocktailpølser
1 ds hakkede tomater
2,5 dl fløde minimum 18%
Salt
Peber
Paprika
Evt lidt sød ketchup

Fremgangsmåde - Mørbrad i fad:

Rengør mørbraden for sener og hinder, og skær ca. 10 bøf.

Vend bøfferne i lidt mel og drys med salt, peber og paprika og brun dem på skærefladen på panden. De skal ikke stege færdige, bare brunes hurtigt. Læg dem i et ildfast fad.

Svist løg, champignon, gulerødder og bacon. Tilsæt paprika under svitsningen. Tilsæt de hakkede tomater og fløden. Kog det op og smag til med salt og peber.

Jeg kan godt li’ en lidt sød sovs, så jeg tilsætter en lille smule ketchup.

Læg cocktailpølserne i fadet og hæld sovsen.

Sæt derefter retten i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader.

Mørbradbøf i fad kan også gøres færdig ved at lade retten simre i panden under låg i 20 minutter.

Prøv også disse opskrifter med mørbrad:

Mørbradbøf med fløde-esdragonsovs Helstegt mørbrad med æbler og bacon
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte