Henrik Andersen - Beskyttelseszonen - 2011


 

Udgivet: 14-04-2011Køb bogen online her

 

Handlingen i Beskyttelseszonen

Den østtyske Ingrid  arbejder for bilproducenten Wartburg som "stå-pige" på forårsmessen i Leipzig i 1965. her møder hun danskeren Poul Nørskovhan, som er ingeniør for den danske pionervirksomhed Silfloat. De forelsker sig, Ingrid bliver gravid, og de indgår en aftale med den østtyske statssikkerhed, Stasi, for at få Ingrid ud af DDR.

Martin Nørskov, det største talent nogen sinde i Assens Fodbold Club, vokser op uden at kende sine forældres hemmelighed. Men i sommeren 1979 fornemmer han, at noget ikke er, som det skal være. En katastrofe indtræffer, og det bliver et vendepunkt i hans liv.

Martin bliver professionel fodboldspiller, først i OB, siden i Tyskland. Han kommer på det danske landshold og i 1991 solgt til Hansa Rostock. Her indhentes han af Ingrids fortid.

BESKYTTELSESZONEN er en stort anlagt roman om forræderi og frihed. Et spændings mættet familiedrama, en generationsskildring, en billedfrise over livet under Den Kolde Krig og tiden efter Murens fald i Danmark og DDR.

Anmeldelser af Beskyttelseszonen

En fremragende bog, som jeg allerede har anbefalet til flere - særlig til familiens fodboldfans, men den kan bestemt også læses af andre. Jeg måtte på nettet for at undersøge, om personerne var virkelige. Det føltes sådan, da jeg læste bogen.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

 

Henrik Andersen har skrevet en læseværdig roman, mener Ekstra Bladets anmelder og giver fire stjerner til 'Beskyttelseszonen

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte