Katie Hickman - Det gyldne bur - 2008

 

Udgivet: 2008





 

Forlagets beskrivelse af Det gyldne bur

Oxford, nutiden: Elizabeth Staveley sidder i læsesalen på Det Orientalske Bibliotek. Foran hende ligger et fragment af en bortførelsesberetning, der har været gemt i århundreder. Elizabeth har i nogen tid ledt efter et spor, der akn kaste lys over den unge Celia Lampreys skæbne, og opildnet af sit værdifulde fund sætter hun sig for at stykke resten af den gådefulde historie sammen.

Konstantinopel 1599

I sultanens harem svirrer rygterne, og sære ting går for sig. Sultanmoderens chefeunuk er blevet forgiftet, og mistro og hemmeligheder florerer mellem haremmets kvinder, der alle er en del af et spil, hvor ingen kan vide sig sikker. Mens der konspireres mod sultanmoderen fra selve haremmets hjerte, spiller hun sit bedste kort i kampen for at lokke sultanen væk fra hans yndlingshustru: en ung, engelsk pige med mækehvid hud.

Uden for paladset vrimler byen med europæiske handelsfold, der kappes om at sikre sig handelsrettigheder. Som repræsentant for den engelske krone har Paul Pindar fået til opgave at overrække et mekanisk vidunder til sultanen, men da dagen nærmer sig, kommer det ham for øre, at en smuk pige med rødgyldent hår befinder sig bag paladsets mure - en pige, der angiveligt ligner hans forlovede, som forsvandt efter et skibbrud for år tilbage.

Det gyldne bur er en overdådig, levende og sanselig fortælling, indhyllet i Orientens dufte og farver. En roman, der fører læseren tilbage i tiden og med ind i de mest private og forbudte dele af en osmannisk harem.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

 Af
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte