Ole Clifford - Katharerne - 2013


 

Udgivet: 2013Køb bogen online her

 

Beskrivelse - Ole Clifford - Katharerne - 2013

Languedoc, 1244. Albigenser-korstogene er på deres højeste, og flere hundrede katharer er hjælpeløst belejret på bjergcitadellet Montsegur. Deres skæbne synes uundgåelig, men natten før den store massakre undslipper fire præster med katharernes skat. En skat som til dato ikke er fundet! Næsten 800 år senere opmuntres den excentriske astrofysiker Viktor Thomsen af sin psykolog til at acceptere et ferieophold ved Rivieraen. På en udflugt i Pyrenæerne opdager han, at middelalderens katolske kirke nådesløst nedslagtede en million katharer – på grund af en anden udlægning af den kristne tro.  Viktor konfronteres med krigs- og torturmetoder, der forekommer ham helt ufattelige. Plaget af de massive udslettelser, som fandt sted efter ordrer fra ikke mindre end 23 paver, dykker han ned i de historiske rædsler. Han besættes langsomt af tanken om, at den siddende pave skal undskylde for massakrerne, og sætter gang i sit eget personlige korstog. Men han glemmer, at Vatikanstaten er både ressourcestærk og særdeles magtfuldt – og stik imod al fornuft støder Viktor på en gruppe mennesker, som slet ikke burde eksistere.

Om Ole Clifford: Ole Clifford er født og opvokset i København, men har tilbragt mange år i USA som forretningsmand.  I 1995 flyttede Clifford tilbage til Danmark, og har siden 2002 været forfatter på fuld tid. Han har skrevet ni romaner primært inden for spændingsgenren. Blandt de mest kendte er nok Sort natskygge, Shahens elefant, Det 11. bud og Flyspotteren. Ole Cliffords 10. roman, Katharerne, har været mere end fem år undervejs på research-fronten.

Anmeldelse af - Ole Clifford - Katharerne - 2013

Spændende og velskrevet historie, som foregår vekslende i 2 tidsperioder, nutid og 1200-tallet, hvor forfølgelsen af kartharerne fandt sted.
Af

 

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte